Connect with us
Mureș: Explozie la o școală din Voiniceni - Doi răniți

Știri

Mureș: Explozie la o școală din Voiniceni – Doi răniți

O explozie a avut loc în dimineața zilei de 18 septembrie la o școală din Voiniceni, județul Mureș.

Două persoane au fost rănite şi zeci de elevi au fost evacuaţi în urma unei explozii care s-a produs, miercuri dimineaţă, la şcoala din localitatea mureşeană Voiniceni.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, răniţii sunt un elev de 14 ani, ce a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei şi o îngrijitoare, cu arsuri de gradul doi tot în zona feţei.

Starea răniților este stabilă.

Aproximativ 70 de elevi şi şapte dascăli au fost evacuaţi din unitatea de învăţământ.

Explozia produsă miercuri la şcoala generală din Voiniceni, care s-a soldat cu rănirea unui adult şi a unui elev, a avut loc după ce femeia de serviciu a aruncat un chibrit aprins în soba de teracotă, deşi copiii au reclamat că se simţea miros de gaz metan în sală, susţine conducerea instituţiei.

„Se intervine cu două autospeciale şi un echipaj CBRN”, au menţionat reprezentanţi ai ISU.

La momentul transmiterii acestei știri, intervenția este în desfășurare.

Aceeaşi sursă anunţase iniţial că explozia s-a produs într-o locuinţă din localitatea mureşeană Voiniceni, în urma unei acumulări de gaze.

¨În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș a fost solicitat să intervină în localitatea Voiniceni în cazul producerii unei explozii.

La locul solicitării s-a deplasat 2 echipaje apartinând Detașamentului de pompieri Mureș, iar în sprijin a fost trimis echipajul CBRN. După executarea recunoașterii, s-a constatat că explozia s-a produs în incinta  școlii din localitatea Voiniceni, iar în urma în urma exploziei au rezultat 2 victime, una de sex feminin cu arsuri de gradul II la nivelul feței și un băiat de 14 ani cu arsuri de gradul I la nivelul feței.

Ambele victime au fost predate echipajelor SAJ prezente la fața locului pentru a fi transportate la Unitatea de primiri urgențe.

De asemenea, au fost evacuați aproximativ 70 de elevi și 7 cadre. Până nu se verifică clădirea nu se pot întoarce în școală¨, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, Cristian Virag, pentru radiomures.ro.

Citește și: Explozie puternică în București. Patru persoane au fost rănite

Citește și: Explozie la Costinești – Sunt răniți

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top