Connect with us

Știri

A murit actorul, regizorul și scenograful Dan Mastacan

Actorul, regizorul și scenograful Dan Mastacan a murit duminică seară, la Paris, la vârsta de 67 de ani. Decesul a fost confirmat și de prietenul și colaboratorul sau de-o viață, Gigi Căciuleanu, pe pagina sa de socializare.

Dan Mastacan s-a născut pe 4 septembrie 1950 și a absolvit școala de muzică din București, iar ulterior, IATC-ul, la clasa profesorilor Moni Ghelerter și Zoe Anghel Stanca. El a emigrat la scurt timp în Franța, unde anii următori l-au găsit jucand la „Theatre National de l’Est Parisien”, dar și în mai multe colaborări cu Gigi Căciuleanu sau Pierre Cardin. A jucat în filme precum „Je prends la chose… du bon côté!” (1973), Frühlingsfluten (1974) sau în longevivul serial de televiziune german „Tatort”.

Citește și: A salvat mii de vieți, dar nu a putut să o salveze și pe a lui. A murit la doar 52 de ani…

Gigi Căciuleanu, mesaj emoționant după dispariția lui Dan Mastacan

Coregraful Gigi Căciuleanu a transmis un mesaj emoționant despre prietenul Dan Mastacan.

„O persoană, un personaj, un OM extraordinar s-a stins la Paris pe 23 aprilie 2017, într-o duminică a Luminii de după înviere, și de ziua minunatului Sfânt Gheorghe, cel al marilor biruințe…”.

„Dan Mastacan este fara doar si poate un personaj de teatru. Sau de film. Sau, mai bine zis, de amândouă. Și chiar mai mult decât atât… Un personaj de roman! Actor și regizor, scenograf și conceptor de spectacol și, câteodată chiar și… coregraf de câte ori avusesem nevoie. Da. Un personaj complex. O personalitate proteiformă. Un personaj nu numai de teatru și de film ci și în viața de toate zilele”, a spus coregraful.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top