Connect with us

Știri

A murit Gyuri Pascu, avea doar 55 de ani

A murit artistul Gyuri Pascu.

Artistul se afla în casă când a suferit un atac de cord. O echipă Smurd a ajuns de urgență, s-au efectuat manevrele de resuscitare.

În jurul orei 5 dimineața a fost efectuat apelul la Smurd. Aceștia au ajuns de urgență și l-au găsit pe Gyuri Pascu în stop cardio respirator. Au efectuat manevre de resuscitare aproapre o oră, însă au declarat decesul în jurul orei 6 dimineața. Gyuri Pascu a murit la doar 55 de ani.

Cine a fost Ioan Gyuri Pascu – A murit la 55 de ani

Ioan Gyuri Pascu  s-a născut la 31 august 1961 în Agnita. Gyuri Pascu a fost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport, și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.

La vârsta de patruzeci de ani, Pascu a început să publice cărţi care tratează teme spirituale. ‘’Trebuie să înţelegem că menirea noastră, drumul nostru pe pământ, este de a reface legătura cu Divinitatea, cu Dumnezeu.”, Gyuri Pascu în 2007.

În 2010, Ioan Gyuri Pascu a divorțat de marea lui iubire, Daniela Marin. În același an a suferit un atac cerebral, după care s-a cufundat în muncă. Viaţa lui s-a schimbat total după acel nefericit accident: compunea muzică și scria cărţi pentru copii.

gyuri-pascu

În martie 2010, după un mariaj ce a durat 17 ani, Ioan Gyuri Pascu şi Dana au semnat desfacerea căsătoriei la Judecătoria sectorului 3. Gyuri Pascu şi scriitoarea Daniela Marin s-au căsătorit în 1993. Şi-au deschis împreună prima casă de discuri independenţă din ţară, “Import Service Tempo”, iar din banii câştigaţi şi-au ridicat o vilă cochetă estimată la 350.000 de euro. După divorţ, artistul a decis să se mute cu chirie, lăsând vila pe mâinile fiicei şi ale fostei sale soţii.

Am greşit mult, aş schimba chiar chestia asta cu posesivitatea. O controlam fără să-mi dau seama cu telefoane şi aş fi vrut o comunicare mai deschisă când erau momentele de criză„, declara actorul.

În plus, artistul a mărturisit că amondoi simţeau nevoia unei schimbări în viaţa lor, fiica lor reuşind să le dea o lecţie amândurora. „Pentru noi a fost greu, pentru ea a fost mai uşor. Ne-a dat o lecţie de înţelepciune din punctul ăsta de vedere, a fost un şoc pentru noi„, spune Ioan Gyuri Pascu.

La sfârşitul anului 2010, Pascu a suferit un atac cerebral şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti. Presa a speculat că atacul s-a datorat stresului care a urmat divorţului, deşi Pascu a menţionat că despărţirea a fost una amiabilă.Ca urmare a infarctului, s-a lăsat de băuturi alcoolice.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top