Știri

A murit violonistul Cornel Vasile Panțîru

Cornel Vasile Panțîru, marele violonist, a murit la vârsta de 63 de ani. Cornel Vasile Panțîru a fost concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Joensen, din Finlanda, oraş unde românul a fost numit ”cetăţean de onoare”.

De asemenea, în lunga sa carieră a cântat în sute de concerte cu mari orchestre ale lumii, printre care Orchestra Academiei de Muzică din Tokio, Galve Symfony Orchestra din Suedia ori Orchestra Simfonică Petroskoi din Rusia.

Cornel Vasile Panțîru provenea dintr-o familie de muzicieni și a studiat vioara de la 6 ani.

„Îmi amintesc și acum programul de studiu. În fiecare zi game, studii, capricii, sonate, concerte, 5-6 zile pe săptămână, la care se adăuga muzica de cameră. De multe ori se făceau serate muzicale, unde, în afara celor care performau, veneau părinții elevilor și invitați de onoare din elitele intelectualității din orașul Roman.

Programul greu s-a dovedit a fi eficient. Am avut rezultate la superlativ la Admiterea la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” și la examenul de diplomă.”, spunea Cornel Vasile Panțîru într-un interviu.

În anii studenției, Cornel Vasile Panțîru a cântat și a fost șef de orchestră la restaurante și hoteluri celebre din București: Athenee Palace, Intercontnental, Continental sau Cina, cântând pentru lumea bună a Bucureștilor anilor 80.

Citește și: Drama lui Gabi Luncă: „Avea faţa neagră. A murit”

Citește și: Verginica Ciuciu, o cunoscută instrumentistă, a murit

„Am început să-mi clădesc cariera cântând diverse stiluri. Am fost prim violonist în diferite orchestre simfonice, profesor de vioară la Școala de Muzică, aranjor și șef de orchestră cu diferite grupuri orchestrale și colaborator la Radio Televiziunea Română.”, povestea Cornel Vasile Panțîru într-un interviu pentru un ziar din Roman.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More