Un fenomen ciudat are uneori loc, după moartea unei femei însărcinate. De-a lungul istoriei, au fost descoperit multe cazuri de naștere în sicriu, după trecerea în neființă a mamei. Extrudarea fetală postmortem pare a fi un fenomen înspăimântător, însă este perfect explicabil.
Atunci când mori, în organism se produc o serie de procese naturale ce pregătesc corpul pentru descompunere. Bacteriile din stomac generează gaze care cauzează umflarea organismului. În cazul femeilor însărcinate, acest lucru duce la un fenomen destul de bizar.
În cazul nașterilor din sicriu, gazele generate de procesul de descompunere pun presiune pe uter și astfel se forțează eliminarea fetusului.
Textele istorice relatează multe astfel e cazuri macabre. Cea mai veche referință descoperită de arheologi datează din 1551. În timpul Inchiziției Spaniole, o femeie care a fost spânzurată de autorități a dat naștere la doi copii morți, după patru ore de la execuție.
În 1663, o femeie din Bruzelles care a murit în timpul durerilor facerii, a născut postmortem, trei zile mai târziu.
În 1650, într-un registru al unei parohii este notat: „Pe 20 aprilie 1650, a fost îngropată Emme, soţia lui Thomas Toplace, care a fost găsită după ce a dat naştere unui copil, după ce a zăcut două ore în mormânt”.
Un alt caz a fost înregistrat în 1677. La șase ore după ce o femeie a murit în timpul travaliului, medicii au observat mișcări abdominale. După alte 12 ore, copilul ei mort s-a născut.
Citește și: „Sunt alergică la soțul meu” – Drama unei femei care suferă de o boală rară
Cel mai recent caz al unei femei care a născut după moarte, s-a petrecut în 2008. O femeie din Panama a fost descoperită ucisă într-un câmp. La autopsie, medicii au descoperit un mic fetus printre hainele ei.
Potrivit specialiștilor, nașterile în sicriu nu sunt numai un fenomen rar, ci și aproape imposibil de descoperit dacă cadavrul mamei este complet descompus. Ideea nu este însă una recentă. În mitologia greacă există mitul zeului Asklepios, care a fost scos din pântecele mamei sale decedate.
Acest articol a fost actualizat la: 2017-02-02T15:20:24+02:00 15:20
Acest site foloseste cookies.
Read More