Connect with us
Nava Soyuz face o lansare către Stația Spațială Internațională

Știri

VIDEO. Nava Soyuz MS-03 se lansează către Stația Spațială Internațională

Nava Soyuz face o lansare către Stația Spațială Internațională cu o tripulație internațională. Evenimentul este transmis în direct pe Internet de către NASA, preluat de agențiile de presă rusești.

Lansarea de pe cosmodromul Baikonur (Kazahstan) are la bord astronauți din mai multe țări, informează Ria Novosti. La bord sunt: cosmonautul rus Oleg Novitski, astronautul francez de la ESA, Thomas Pesquet și americanul de la NASA Peggy Whitson. Cei doi vor locui pe Stația Spațială Internațională timp de 6 luni, ca parte a expedițiilor 50 și 51.

Nava Soyuz MS-03 este echipata cu un sistem de gestiune și navigare avansate și dispune de un modul de cuplare și tranziție a rachetelor modernizate. În plus, dispune de celule fotoelectrice potențate, care permit generarea energiei către sistemele electrice și de încălzire ale tripulanților.

Nava beneficiază de noi dispozitive de comunicare la bord, cu elemente sofisticate, de ultimă generație, necesare aterizării pe Stația Spațială Internațională.

Înainte de decolare, cosmonautul Novitski a oferit un interviu pentru Russia Today, în care a explicat toate detaliile enumerate mai sus. Experimentul are rolul de a descoperi noi lucruri legate de geofizica planetei pe care trăim. Un alt rol este observarea evoluției biotehnologiei. ”Nu ne considerăm oameni de știință în adevăratul sens al cuvântului, ci niște oameni care vor să experimenteze niște lucruri”, a declarat cosmonautul rus.

Ce este Stația Spațială Internațională

Stația Spațială Internațională (SSI) este o stație experimentală aflată în spațiu. Acolo se poate locui și observa o serie de lucruri legate de fenomenele geofizice. Scopul pentru care a fost creată Stația este studierea efectelor microgravitației. Experimentele efectuate pe SSI ajută la identificarea posibilității viețuirii pe alte planete.

CITEȘTE ȘI: China a pornit vanatoarea extraterestrilor cu o super tehnologie I Video

SSI este plasată pe o orbită la o altitudine între 319,6 km și 346,9 km. Este o structură artificială din spațiu care se poate vedea cu ochiul liber de pe Pământ. La acest proiect participă cinci mari agenții spațiale: NASA, RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (asociație formată din mai multe țări europene).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top