Categorii Știri

Nebunie în lumea „vloggerilor”. Arley acuzat de Makaveli și alții de pedofilie

Celălalt internet există și HUFF a scris destul de des despre asta. Arley Bradley un personaj care face live-uri pe Youtube este acuzat de Makaveli (vlogger și el) și de alți părinți că se folosește de fotografiile copiilor lor pentru a face scene odioase la care se uită sute de oameni pe Youtube.

UPDATE Mirela Dracu pe uscat se dezice de toate acuzațiile

Atenție: Imagini nerecomandate minilor, video-urile conțin limbaj vulgar și informații care vă pot afecta emoțional.

UPDATE ora 00:33 – Mirela Dracu pe Uscat a postat în ziua difuzării emisiunii un video pe canalul ei de Youtube în care nega tot ce au spus cei la Acces Direct. După spusele acesteia cei care au fost prezenți la Antena 1 sunt personaje puțin credibile, iar acuzațiile care i se aduc ei sunt false.

Mirela spune că alte persoane au făcut acele gesturi, că ea nu a înjurat copiii nimănui și că nu a dorit să intervină la emisiune deoarece nu-și dorește să apară la televizor.

De asemenea aceasta în video-ul publicat pe canalul acesteia aduce dovezi împotriva celor 4 persoane invitate în emisiunea Mirelei Vaida.

UPDATE 00:11 – Controversatul personaj Arley Bradley rămâne și fară prietena sa Mirela Dracu pe Uscat, care într-un video postat pe Youtube se dezicea de acesta.

UPDATE ORA 00:08 – Mirela, cunoscută și ca Dracu pe Uscat se dezice de acuzațiile aduse de cei 4 părinți care au fost live la Acces Direct. Pe canalul său de Youtube a publicat o reacție la cele vestite la televizor în care se dezice de toate acuzațiile. Reacția ei poate fi urmărită aici.

Mirela, Dracu pe Uscat acuzată că-l susține

Mirela, cunoscută și ca Dracu pe uscat sau Dracu cu Coarne este acuzată de toți cei care-l reclamă pe Arley Bradley, că aceasta l-ar susține și întărâta să se răzbune pe cei cu care s-a certat pe rețele de socializare. Cazul și acuzațiile sunt de mult cunoscute pe rețelele de socializare și au fost mult disputate de „clanurile” și găștile care sunt pe grupuri.

Au fost adevărate seriale făcute de personaje cunoscute pe internet precum Camelia Constantinescu, Makaveli, Dianna Keneke și multe alte personaje care au ajuns să fie vedete și urmărite de mii de utilizatori datorită grupurilor de live-uri pe Facebook.

Filmul famei în grupuri pe Facebook și live-uri pe Youtube

Personaje fară ocupație în general și doritoare de atenție în mediul virtual au început să facă live-uri în grupurile clasice, precum On Topic sau Off Topic. Imediat ce strângeau un număr de „ochișori” (numărul total de persoane care urmăreau persoana care face live) își făceau pagini de Facebook sau deblocau profilurile pentru a deveni publice.

Majoritatea din cei mai celebri „vloggeri” se bazau pe scandal între diverse personaje. Miza era că utilizatorul curios să afle de ce urlă cineva-n camere, începeau să strângă comentarii, distribuiri și desigur „fani”.

Una din cele mai cunoscute este Mirela (Dracu pe uscat)  despre care HUFF a scris și povestit ascensiunea ei. Imediat după ce publicația noastră a publicat articolul aceasta a intrat în atenția presei și s-au creat zeci de articole în diverse site-uri.

Mirela s-a facut remarcată ca un personaj sonor, lipsit de orice jenă și „fară frică”. Inițial taberele mici de vloggeri erau adepții acesteia, ulterior pentru a aduna urmăritori au intrat în divergențe cu aceasta pentru a atrage publicul.

Fiind printre pionierii live-urilor urmărite chiar și de zeci de mii de oameni, aceasta a încurajat apariția multora. Serile deveneau un adevărat spectacol al oamenilor obișnuiți care datorită unui smartphone și unui cont de Facebook deveneau persoane publice.

Faima este contagioasă, iar din asta pot ieși și bani. Cum? Simplu un canal de Youtube care primește aprobare pentru monetizare și suport din partea fanilor este cea mai simplă cale.

De aici până la pedofilie a durat ceva. Dar iată că acum este subiectul principal printre vloggeri. Părinții copiilor din România, Marea Britanie sau Irlanda, toți cetățeni români au reușit o primă victorie în lupta cu un personaj care deseori facea live-urile pe Youtube într-o stare psihică degradabilă de alcoolul pe care-l cosuma chiar în fața celor de-l priveau. Mai exact 4 dintre aceștia au fost primiți la Acces Direct pentru a povesti ce se întâmplă.

Nimeni însă nu s-a adresat clar autorităților competente și au fost făcute plângeri vagi. Odată ce subiectul a ajuns și la televizor taberele de personaje de pierdut timpul s-au apucat să disece situația lui Arley Bradley. Acesta desigur că se declară nevinovat, însă videourile care au ajuns și în posesia redacției HUFF.ro îl fac cel puțin suspect.

Acestea nu pot fi făcute publice întrucât tot materialul este compus din filmulețe în care acesta organiza „înmormântări” cu fotografiile copiilor celor care s-au prezentat și la TV, dar și a altor „dușmani”.

De-alungul timpului singura care i-a mai rămas ca suținătoare este Mirela Dracu pe Uscat, prin urmare cei care îl acuză pe acesta, pe bună dreptate de hărțuire, pedofilie și amenințări grave aduse online unor minori, o bănuiesc pe cea din urma că este cea care-l susține și îl pune să facă acele oribilități pe Youtube.

Situația nu pare să se fi calmat după apariția la televizor a celor 4 părinți, ba din contră găștile internaute care livrează conținut susținut brut de înjurături și jingiri aduse oricui, indiferent că este adult sau copil, curg în continuare. Userii raportează conturile însă până când videourile sunt moderate acestea sunt îndepărtate de pe Youtube sau de Facebook chiar de utilizator pentru a nu le închide canalele.

Dacă acum câțiva ani internetul nu era băgat în seamă de autorități, în 2021 orice material fie el, text, audio sau video lansat pe internet în care se aduc acuzații, amenințări sau mai grav sunt implicați miniori sunt egale cu spusul acestor cuvinte în public pe o stradă.

Poliția Română recomandă reclamarea oricărui astfel de personaj prin intermediul site-ului și aducerea de dovezi precum capturi video, foto sunt de ajutor. Chiar dacă acel cetățean nu se află pe teritoriul României, atâta vreme cât sunt cetățeni români implicați în tirul de amenințări, Poliția poate interveni prin protocolalele internaționale.

Aici este formularul online unde pot fi depuse plângeri.

Important de menționat orice live făcut pe Youtube sau Facebook este stocat de rețeaua de socializare minim 90 de zile. Dacă acesta face obiectul unei urmări penale, oricare din cele două rețele îl pune la dispoziție autorității competente.

De asemenea orice emițător de live-uri pe aceste două rețele, chiar dacă foloșește VPN, IP-ul fizic alocat la acea transmisie este stocat 12 luni în baza de date. NOTA: Ip-ul alocat în sistemele autorăților este adresa exactă a utilizatorului.

Notă editorială: Până la ora redactării acestui articol nici Arley Bradley, nici Mirela Dracu pe Uscat nu au fost puși sub acuzare oficiale. Informațiile din acest articol se bazează pe declarațiilor părinților și a imaginilor video primite pe adresa redacției.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-04-19T00:39:23+03:00 0:39

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More