Știri

Nelu Tătaru a dezvăluit ce măsuri vor respecta copii după începerea școlii

Nelu Tătaru a vorbit astăzi într-o intervenție televizată despre ce măsuri vor trebui să respecte copii odată cu începerea școlii. toate unitățile de învățământ vor trebui să respecte o serie de reguli importante pentru a menține la distanță virusul de care se teme o planetă întreagă. Totodată, ministrul a precizat că este posibil să scăpăm de declarațiile pe proprie răspundere după data de 15 mai, dacă numărul îmbolnăvirilor va începe să scadă.

Nelu Tătaru a dezvăluit ce măsuri vor respecta copii după începerea școlii

Ministrul a precizat că declarațiile vor putea fi eliminate, cel mai probabil după data de 15 mai, însă numai dacă numărul de noi infectări cu coronavirus va începe să scadă. toată lumea va trebuie să poarte în continuare mască d eprotecție.

„O să ne uităm la cazurile de după 1 mai, apoi vom putea vorbi de relaxare. Nu ne gândim decât când vedem vârful pantei. O să avem discuții cu fiecare minister, astfel încât le vom prezenta în primul rând situația medicală.

Vom elimina declarațiile, într-o primă etapă, dacă vedem că numărul îmbolnăvirilor scade. Va rămâne mască, dar se va evita zonele aglomerate. Totul se va face gradual. La nivelul României trebuie să vedem următoarele 2 săptămâni, apoi vom vorbi de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru într-o intervenţie televizată la B1.

În școli trebuie să existe biocid și măști

„Așa de repede cu ridicarea stării de urgență, nu cred. Trebuie să existe în școli biocid, măscuțe”, a precizat ministrul Sănătății, referindu-se la începerea școlii pe 15 mai.

„Carantinarea vârstnicilor nu poate exista. Gândiți-vă că o relaxare va veni și pentru ei. Dar o să ne uităm la localitățile de unde sunt. Orice membru al corpului științific poate face propuneri, dar le analizăm. Ministerul Sănătății nu poate accepta un astfel de document”, a spus ministrul Tătaru despre planul dr. Adrian Streinu-Cercel privind izolarea bătrânilor pentru 3 luni de zile.

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More