Connect with us
Nelu Tătaru avertizează: Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități

Știri

Nelu Tătaru avertizează: Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru trage un nou semnal de alarmă pentru români, în contextul pandemiei de coronavirus. Ministrul a precizat că  „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”. Acesta a făcut încă o dată apel la români să poarte masca de protecție în spațiile închise și să respecte întocmai distanțarea socială.

Nelu Tătaru avertizează: Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități

Tătaru spune că persoanele afectate de infecția cu noul tip de virus sunt din ce în ce mai tinere, acestea fiind afectate sever chiar dacă nu prezintă comorbidități.

Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.

În România sunt 4000 de paturi la ATI, potrivit spuselor ministrului Sănătății, iar în acest moment 3000 de paturi dintre acestea sunt complet dotate și pot ajuta pacienții. Astfel ministrul consideră că România este pregătită și pentru perioade mai grele, însă acest lucru nu trebuie să influențeze în niciun fel modul în care românii abordează această pandemie. Este clar pânp în acest moment că multe persoane încă ignoră regulie de bază și din această cauză numărul de cazuri noi continuă să crească.

Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”, a spus Tătaru într-un interviu la Digi24. 

Ministrul a mai precizat că mâine se va lua decizia la nivelul grupului tehnic dacă se va da aviz pentru redeschiderea restaurantelor. Totodată el a ținut să menționeze că circulația ar putea fi restricționată în anumite localități dacă vor apărea focare.

Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura”, a precizat Nelu Tătaru.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top