Știri

Nelu Tătaru, prima declarație după ce a fost propus ministru

Nelu Tătaru, propunerea lui Ludovic Orban ca ministru al Sănătății, a făcut primele declarații în contextul demisiei lui Victor Costache. Acesta a avertizat că urmează o perioadă foarte dificilă.

Nelu Tătaru, prima declarație după ce a fost propus ministru

Secretarul de stat se întoarce de la Suceava pentru a fi numit Ministru al Sănătății. Acolo situație este gravă, după cum el însuși a confirmat. „Aștept să discut dl premier și cu dl ministru Costache. E o perioadă grea și venind din Suceava, unde e cel mai greu, pot să vă spun că o să fie o perioadă în care o să trebuiască toți, indiferent de culoarea politică, să ne unim și să trecem de această perioadă”, a spus Tătaru.

El a fost întrebat și despre proiectul anunțat aseară de fostul ministru Victor Costache, privind testarea tuturor bucureștenilor. Tătaru a precizat că este nevoie de o setare a priorităților.

„Susțin o testare conform unei anchete epidemiologice lărgite, în care să avem priorități – contacți, personal medical, factori de risc, persoane instituționalizate. Ține foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem”, a precizat el.

La Suceava peste 170 de medici și pacienți au fost infectați cu noul tip de coronavirus și alți 100 așteaptă rezultatele testelor.

Citește și: Noul model de declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

Acest articol a fost actualizat la: 2020-03-26T14:26:19+02:00 14:26

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More