Connect with us
Nicusor Constantinescu, condamnat la 15 ani de inchisoare

Știri

Nicusor Constantinescu, condamnat la 15 ani de inchisoare „din cauza unor capre si oi”

Fostul baron de Constanta din epoca Mazare, pesedistul Nicusor Constantinescu, a fost condamnat la 15 ani de inchisoare. Acesta va sta la puscarie pentru infractiuni economice.

Dosarul pentru care Nicusor Constantinescu a primit aceasta pedeapsa record vorbeste despre punerea in aplicare a unor hotarari a Consiliului Judetean Constanta (CJC) privind amplasarea perdelelor forestiere de protectie agricola si plantarea de pomi fructiferi. O alta acuzatia adresata lui Nicusor Constantinescu, de-a dreptul bizara, de altfel, este ca „oile si caprele au mancat copacii plantati in cadrul acestor programe”. Mai multi pomi fructiferi au fost plantati in curtile bisericilor, a scolilor si gradinitelor si ale altor institutii.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a fost retinut de DNA

Avocatul Gheorghe Piperea ii ataca pe „tinerii frumosi”: Terminati cu prostia asta!

Alaturi de Nicusor Constantinescu, care a folosit banul public in mod ilegal, figureaza alte 18 persoane fizice si juridice. Printre acestia se numara fosti si actuali angajati ai Consiliului Judetean Constanta si ai Regiei Autonome Judetene de Drumuri. Numele implicate in dosar sunt: Felicia Taicutu, Titi Cenusa, Adrian Gambuteanu, Gica Ene, Ionut Titimeaua, Tudorel Parvu, Bogdan Dima Gavrila, Lucian Simion, Constantin Vladuca si notarul public Ruxandra Darie, Nela Geileanu, Costica Zelca, Victor Aurelian Coman si Daniel Dan Popa.

Printre persoanele juridice implicate in dosar figureaza si RAJOP si societatile comerciale Rom Coman SRL si STOP SRL. Verdictul in acest dosar vine dupa 2 ani in care Nicusor Constantinescu s-a prezentat de mai multe ori in fata instantelor. De atunci si pana azi au fost audiati toti primarii din judetul Constanta, angajati ai RAJOP si mai multi functionari publici din primarii, care au fost implicati si ei in aceste programe.

„Campania de impaurire a terenurilor degradate este nemaipomenit de buna si aa vrea sa continue. Am recunoscut in fata instantei ca am cerut CJC sa ne mai aloce cativa puieti, pentru a mai planta in cateva zone din localitate. Totodata, mi se pare nedrept ca presedintele CJC sa fie acuzat pentru faptul ca animalele au provocat distrugeri in livezi si paduri. Crescatorii care isi lasa animalele nesupravegheate ar trebui pedepsiti”, a spus primarul comunei Agigea, Cristian Cirjaliu, unul din cei audiati in acest dosar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top