Connect with us
Nicușor Dan, liderul USR, și-a exprimat susținerea față de premierul Dacian Cioloș, precizând că anumite partide ar trebui să-l sprijine în campanie.

Știri

Nicușor Dan își exprimă susținerea pentru Cioloș. Ce spune despre cazul Codruței Kovesi

Nicușor Dan și-a exprimat susținerea pentru Dacian Cioloș și a afirmat că anumite partide ar trebui să-l susțină declarativ în această campanie electorală pentru ocuparea funcției de premier

”Eu cred că domnul Cioloş are o importantă încredere populară pe care o vedem în sondaje, inclusiv sondajul pe care l-am prezentat noi duminică. Cred că mulţi români au văzut în dumnealui o speranţă de schimbare şi prin asta mulţi români aşteaptă ca dumnealui să continue în fruntea Guvernului. Şi atunci cred că mersul logic al lucrurilor este ca domnul Cioloş să vină cu proiectele dumnealui de continuare şi anumite partide care au aceeaşi idee de dezvoltare a României în continuare să-l susţină declarativ în campania electorală pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru după alegeri”, a spus Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă, conform news.ro.

Referitor la posibili membri ai actualului Guvern are ar putea candida pe listele USR la alegerile parlamentare, Nicuşor Dan a spus că la 20 octombrie această listă va fi făcută publică.

”Domnul Dragoş Pâslaru este interesat să vină la noi şi este într-un dubiu dacă poate în momentul ăsta să plece din minister. Mai sunt câteva persoane din Guvern, miniştri şi secretari de stat, cu care suntem în dialog şi decizia în ceea ce îi priveşte şi listele noastre de candidaţi le veţi afla pe 20 octombrie”, a spus Dan.

Liderul Uniunii Salvați România a mai spus și că atacurile din ultima vreme ale politicienilor la șefa DNA, Codruța Kovesi, reprezintă un „atac la siguranța națională”.

”Aparent este un atac împotriva unei persoane, de fapt e un atac împotriva unei instituţii. Această instituţie rezolvă  chestiunea corupţiei. Suntem cu toţii de acord că ţine de securitatea naţională, deci este de  fapt un atac la securitatea naţională pe care îl poartă nişte partide care pretind că vorbesc cu fiinţa naţională, păstrează fiinţa naţională şi tot felul de vorbe frumoase”, a spus Nicuşor Dan, întrebat cum vede atacurile din ultima perioadă pe care unii politicieni îl au faţă de Kovesi.

”Va fi, în opinia mea, una din temele importante ale acestei campanii electorale. Lupta între un stat în care justiţia funcţionează şi o coaliţie a penalilor care doresc ca aceste lucruri să înceteze”, a mai spus consilierul general al Capitalei.

Liderul USR a mai spus că vrea ca toate tezele de doctorat să devină publice şi să existe o instituţie independentă care să le analizeze.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top