Connect with us
Noi controale la Spitalul CF2, unde o pacienta a suferit o transfuzie cu o grupa de sange gresita

Știri

Noi controale la Spitalul CF 2, in cazul transfuziei gresite

Noi controale la Spitalul CF2, unde o pacienta a suferit o transfuzie cu o grupa de sange gresita. Inspectorii DSP vor verifica, marti, daca sunt indeplinite conditiile pentru autorizarea unitatii de transfuzii din cadrul Spitalului CF2. Inspectorii sanitari au sanctionat la inceputul lunii august o asistenta de la Spitalul CF2 din Capitala cu 700 de lei, decizia avand legatura cu cazul pacientei careia i s-a efectuat o transfuzie de sange gresita, scrie Agerpres.

Citeste si: Asistenta de la Spitalul CF 2, amendata in cazul transfuziei gresite

Citeste si: Directori de spitale, trimisi in judecata pentru luare de mita

Ministerul Sanatatii preciza atunci ca DSP Bucuresti va sesiza Colegiul Medicilor pentru continuarea investigatiilor conform atributiilor legale ale acestuia, inclusiv pentru a raspunde la intrebarea daca vina pentru incidentul transfuzional este de atribuit si unui medic sau nu.

Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 a deschis, pe 1 august, un dosar penal in rem in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, cu privire la acest caz. Potrivit Parchetului, dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale ginecologice la Spitalul CF2, femeii i-a fost transfuzata o alta grupa de sange decat cea pe care o avea in fapt.

Ulterior, pacienta a fost transferata la Spitalul Universitar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top