Connect with us
Noi decese provocate de gripă. Numărul acestora a ajuns la 35

Știri

Noi decese provocate de gripă. Numărul acestora a ajuns la 35

S-au înregistrat 3 noi decese cauzate de gripa de anul acesta. Astfel, numărul celor care s-au stins din viaţă a ajuns la 35.

Medicii au anunţat, luni, că au confirmat trei noi decese provocate de gripă. Este vorba de două femei şi un bărbat, care nu s-au vaccinat antigripal. Toţi au fost infectaţi cu virus gripal de tip B. Numărul deceselor provocate de gripă în sezonul 2017 – 2018 a ajuns la 35.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, luni, că s-au confirmat trei noi decese provocate de gripă.

Nici unul dintre cei trei nu erau vaccinaţi

Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani din Bucuresti, o femeie de 47 de ani din judeţul Argeş şi un bărbat de 75 de ani din judeţul Mureş care nu au fost vaccinaţi antigripal.

Toţi trei au fost infectaţi cu virus gripal de tip B şi sufereau de diferite afecţiuni cronice. Femeia din Bucureşti şi bărbatul din Mureş au murit săptămâna trecută, iar femeia din Argeş în cursul zilei de duminică.

Potrivit specialiştilor, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 35.

Citeşte şi Gripa face ravagii în România. Medicii sunt în alertă

Sute de pacienţi ajung zilnic la un spital din Bucureşti. Cu 30% mai mulţi decât într-o zi obişnuită. În spitalele din ţară, într-o săptămână, s-au prezentat 18.000 de pacienţi cu infecţii respiratorii acute.

Dintre ei, 280 au fost diagnosticaţi cu gripă. În România, boala a ucis deja nouă oameni. Printre care şi un copil de patru ani.

Nu este târziu să ne vaccinăm, spun medicii

Este indicat să mergem la doctor de la primele semne de răceală, pentru că lucrurile se pot agrava. Simptomele gripei din noul val sunt diferite de cele ale unei răceli obişnuite.

Debutează cu febră, dureri musculare, articulare şi dureri la nivelul globilor oculari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top