Connect with us
Noi detalii despre ÎPS Pimen. Starea lui de sănătate se înrăutățește

Știri

Noi detalii despre ÎPS Pimen. Starea lui de sănătate se înrăutățește

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 la 90 de ani. Din 20 aprilie, acesta se află sub atenta supraveghere a medicilor de la Institutul  de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Deși a fost supus mai multor tratamente, organismul său nu dă rezultate și starea lui de sănătate este din ce în ce mai gravă. Medicii au oferit noi informații referitoare la Arhiepiscopul Sucevei.

Noi detalii despre ÎPS Pimen. Starea lui de sănătate se înrăutățește

ÎPS Pimen se află este în stare gravă, pe secţia de ATI. La data de 1 mai, acesta a fost intubat, după ce a suferit complicaţii pulmonare. Eforturile medicilor de a-i salva viața Arhiepiscopului Sucevei par să fie fără rezultat. Acesta ar fi primit trei doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecaţi de COVID-19, însă starea acestuia de sănătate se deteriorează accentuat.

În prezent, Pimen ar primi un tratament revoluționar, de care doar 750 de pacienți din toată lumea au putut beneficia. Germania e țara care folosește cel mai des procedura, iar SUA au autorizat-o recent. În România, se face la Timișoara, Cluj și București. Alături de arhiepiscop, au fost tratate și alte 20 de persoane din România. Este vorba despre filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine.

CytoSorb este un produs de filtrare a sângelui şi un tratament folosit experimental în cazuri severe de COVID-19, așa cum este și cel al ÎPS Pimen. Această metodă de „curăţare a sângelui” scade nivelul de citokine (citokinele sunt molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite). Tratamentul s-a dovedit util în cazuri de sepsis, gripă sezonieră, endocardită la pacienţi operaţi pe inimă, exacerbări ale bolii renale cronice. Astfel, a fost preluată aplicarea lui și în cazurile de coronavirus. Cu toate acestea, starea arhiepiscopului continuă să fie una destul de gravă, înrăutățindu-se de la o zi la alta.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top