Connect with us
Noi măsuri luate de Guvern, miercuri 18 martie

Știri

Noi măsuri luate de Guvern, miercuri 18 martie

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că Executivul va susține plata șomajului tehnic de la buget. totodată, Orban a precizat că se vor lua mpsuri care să permită dezvoltarea companiilor pentru a crea răspuns potrivit la diversele cereri de pe piață.

Noi măsuri luate de Guvern, miercuri 18 martie

”În mod clar va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, alocările financiare pentru un program amplu de investiții”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a anunțat și că a discutat cu premierul Ungariei, care l-a asigurat că transportul de mărfuri prin Ungaria nu va fi restricționat. Transportul de persoane se va face numai în convoi, în intervalul orar 21.00 – 5.00 dimineața.

Azi vom adopta un prim set de măsuri în sprijinul companiilor afectate și angajaților. Dar va trebui să urmărim cu foarte mare atenție tot ce se întâmplă în economie în UE”, a mai precizat premierul.

Totodată, Orban a declarat că se vor căuta soluții pentru a reduce impactul negativ și se vor lua măsuri în ce privește asigurarea capitalului de lucru, iar asta vizează toate companiile. Trebuie să fim cu atenția în egală măsură asupra activităților economice ce pot continua în condiții normale și să asigurăm capitalul de lucru și resursele financiare necesare. În mod clar va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, alocările financiare pentru un program amplu de investiții.”

Premierul a solicitat MAI, Ministerului Sănătății, și celorlalte ministere  să fie pregătite pentru un număr mare de români care se vor întoarce în țară. El a precizat că numai astăzi dimineață s-au întors peste 3500 de cetățeni din străinătate.

”I-am cerut ministrului de Interne o reglementare care să prevadă rolul clar, pe lângă cel al poliției și jandarmeriei, obligația de implicare a primăriilor în impunerea reglementărilor legate de izolarea la domiciliu.”, a mai menționat șeful guvernului.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top