Știri

Noi proteste în toată țara, anunțate pentru duminică

Noi proteste au fost anunțate în toată țara, pentru duminică seara. În București, dar și în Brașov, Iași, Cluj, Timișoara și Arad, oamenii să pregătesc să iasă în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului.

Protestele antiguvernamentale au fost anunțate pe Facebook, pentru duminică seara, sub sloganul „Stop joc. În democrație, hoții stau la pușcărie”. Potrivit paginilor dedicate evenimentelor, în capitală, protestatarii vor merge în marș spre Parlament iar în fața Prefecturii din Brașov, manifestanții vor scrie „#rezist” din lumini colorate în roșu, galben și albastru.

Organizatorii au specificat și care sunt motivele din spatele protestelor, notând că OUG 13 revine pe „filieră parlamentară”.

„Corupții trebuie să stea la pușcărie, iar dacă nu au condiții, condițiile trebuie făcute pentru toți oamenii care stau în pușcărie”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Organizatorii protestelor susțin că „România va intra în faliment”

De asemenea, organizatorii sunt de părere că „România va intra în faliment” din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar și din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituțiilor de a cheltui bani chiar dacă au depășit bugetul. această ordonanță a trecut luni, în Senat.

Protestul din Capitală va începe la ora 18.00. Manifestanții se vor întâlni în Piața Victoriei, urmând să plece în marș spre Palatul Parlamentului. La Brașov, oamenii se vor întâlni în fața Prefecturii, unde vor scrie mesajul „#rezist” cu lumini roșii, galbene și albastre. Proteste similare vor avea loc în Iași, Timișoara, Cluj și Arad.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More