Categorii Știri

Noi restricții! Se închid cluburile și sălile de jocuri de noroc

Cluburile și sălile de jocuri de noroc se închid și ele, pe lângă restaurante, cafenele și sălile de spectacol. Măsura a fost luată ca urmare a exploziei numărului cazuri de infectări cu noul virus. Restricțiile au fost decise de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Se închid cluburile și sălile de jocuri de noroc

Se închid cluburile și sălile de jocuri de noroc. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat trei hotărâri care vizează mai multe restricții. Una dintre ele vizează închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, a doua vizează purtarea măștii în preajma școlilor, iar a treia vorbește despre închiderea cazinourilor și a sălilor de jocuri de noroc.

Vor rămâne deschide agențiile loto, în cazurile în care se poate păstra distanța în interior.

Astfel, pe lângă restaurante și cafenele, vor fi închise cluburile, barurile și discotecile.

Masca de protecție este obligatorie pe o suprafață de 100 de metri în jurul școlilor, în intervalul orar 7.45 – 21.15 pentru toate persoanele cu vârste peste 5 ani.

Horeca are de suferit

Începând de miercuri, 7 octombrie, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Restricții sunt și la Iași, unde se fac pregătiri pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Și acolo, autoritățile au impus anumite restricții, pentru limitarea răspândirii noului virus.

La pelerinaj vor putea participa doar ieșenii. Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană, așa cum s-a întâmplat până acum.
Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Constantin Sturzu, a precizat că s-a introdus interdicția staționării pelerinilor atât în Catedrală, cât și în curtea acesteia, pentru a evita orice posibilitate de infectare cu COVID-19.

De asemenea, fluxurile au fost organizate astfel încât persoanele venite să se închine să nu se intersecteze cu pelerinii care au trecut pe la moaște.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More