Noi vești despre PENSII! Lia Olguța Vasilescu: „Nu vor mai fi considerați pensionari cei care sunt…

Ultimul update: luni 9 octombrie 2017 12:07 Data publicării: luni 9 octombrie 2017 12:06

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a afirmat că vor fi considerați pensionari doar cei care vor dovedi că au o vechime semnificativă în muncă.

Totodată, persoanele care beneficiază acum de pensia minimă garantată vor fi încadrate într-o altă categorie.

„La ora actuală, sunt amestecaţi oamenii care au cotizat (…) o zi, cinci ani la pensie. Nu vor mai fi consideraţi pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantată. Ei vor intra pe altă lege, Vor primi indemnizaţia pe care o primesc şi acum. A crescut de la 400 de lei la 520 lei. E prevăzut în programul de guveranare să fie 640 din ianuarie. Vom redefini pensia. Vor fi pensionari cei care au vechime în muncă, care vor avea pensie în funcţie de contributivitate”, a spus Olguța Vasilescu, ministrul Muncii la România TV.

„Punctul de pensie care va creşte conform programului de guvernare, aşa cum a crescut şi anul acesta la 1.000 de lei, iar a doua etapă – corecţii în legea pensiilor, dar este vorba de un termen mai îndelungat pentru că este vorba de cinci milioane de pensii care trebuie să fie recalculate. (…) Nu vom face publică această lege până când nu este gata şi nu vom avea toate calculele, dar şi girul politic”, a mai precizat ministrul Muncii.

Vasilescu a mai spus că acordul global va fi inclus în noua lege, dar „cei care vin cu adeverinţe şi pot să dovedească acest acord global, bine. Pe restul nu îi putem crede pe cuvânt. Ne pare rău”.

Ministrul Muncii a mai declarat că vârsta de pensionare rămâne la fel ca și până acum, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemnea, Lia Olguța Vasilescu a mai precizat că „cei care vor să rămână în sistem şi după vârsta de pensionare, pot rămâne, dar fără a cumula pensia cu salariul”.

„Eu nu sunt de acord cu acea prevedere a legii care spune că ies la pensie oamenii din oraşele în care a existat poluare. Aşa ieşim la pensie cu toţii cu doi ani mai devreme. E adevărat, însă, că se va schimba modalitatea de calcul. Acum, deşi femeile cotizează mai puţin, lucrează mai puţin, ies cu o pensie mai bună şi vrem să echilibrăm asta, între genuri. În plus, trebuie să corectăm și o altă inechitate, între oamenii care au avut aceeşi meserie şi pensie diferită”, a conchis ministrul.

Citește și: VESTE de ultimă oră! Lia Olguţa Vasilescu, despre RECALCULAREA pensiilor

Sursa: Huff.ro
Comentarii
 • Pavel Gabriela spune:

  Dupa 40 de ani se sclerozeaza cei care nu sint obisnuiti cu munca. Noi care am muncit si in comunism si in capitalism, ne-am descurcat foarte bine la locul de munca. La 40 de ani esti in floarea tineretii daca vrei sa muncesti , randamentul este maxim. Dar cui nu ii place sa munceasca normal ca se gindeste la pensie la 40 de ani. Puneti creierasul la treaba daca vreti sa fiti niste oameni normali pina la adinci batrinete.

 • Nicoleta spune:

  Am muncit 24 de ani mam imbolnavit si sunt pensionata cu o pensie de 520 egala cu cel a cotizat 6 luni .ce puteti spune de acest caz e corect ?

 • Viorel spune:

  Esti doctor,doamna lia Ciocarlia,sa stiti care este varsta de pensionare??Dupa 45 de ani omul incepe sa se sclerozeze..

 • avrinte maria spune:

  nu mai vedem noi pensia,cei de40 de ani

 • Dan spune:

  Ai auzit doamna Lia olguța,că dupa varsta de 40 de ani organismul uman nu mai produce colagen necesar pentru buna functionare a articulatiilor??Cum se va descurca un om care munceste fizic pana la 65 de ani??Acesta trebuie să fie criteriul de pensionare…

 • avrinte maria spune:

  noi cei tineri o sa murim si la pensie nu o sa mai iesim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *