Categorii Știri

Note BAC 2018. Primele rezultate și ce se întâmplă dacă ai media 5.99

Emoții mari pentru absolvenții claselor a XII-a. Elevii claselor a XII-a au terminat examenele iar acum așteaptă cu nerăbdare afișarea notelor. Mâine este programat acest lucru. Unde se vor afișa primele note și ce trebuie să știi daca ai obținut media 5.99.

Primelor rezultate vor apărea în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pe HUFF.RO, pe data de 4 iulie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale la Bac 2018 vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

Rezultate BAC 2018: Ce se întâmplă dacă media ta este 5.99?

Există o veste bună însă, pe care nu au aflat-o toți candidații care au susținut examenul maturității! Toți cei care obțin media generală 5,99, aceasta se rotunjește la 6,00.

Absolvenții de liceu care au susținut toate probele de la bacalaureat, dar nu îndeplinesc simultan condițiile menționate, dar și cei care s-au prezentat doar la anumite probe de la BAC 2018 sunt declarați “respinși”.

De altfel, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii în sesiunile următoare a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Citește și Când se afișează rezultatele la Bacalaureat 2018 și când se depun contestații

Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More