Connect with us
Note Evaluare Națională 2018: Cum se depune contestația

Știri

Note Evaluare Națională 2018: Cum se depune corect contestația

Edu.ro a anunțat rezultatele obținute de elevi la Evaluare Națională 2018. Acestea se pot consulta pe EVALUARE.EDU.RO.

După publicarea notelor obținute la Evaluare Națională 2018, elevii pot depune contestație dacă nu sunt mulțumiți de notele obținute. Contestațiile se pot depunde în intervalul orar 14:00 – 19:00.

Notele obținute de elevi pentru fiecare județ sunt AICI 

Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării.

CEREREA DE CONTESTAȚIE

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia.

Citește și Rezultate Evaluare Națională 2018. Ministerul Educației anunță rezultatele

Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

Rezultatele finale pentru Evaluare Națională 2018 vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie. La sesiunea din acest an s-au înscris peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a, potrivit Minsterului Educației.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Cei peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut săptămâna trecută luni proba la Limba română, iar miercuri proba la Matematică.  Joi s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top