Connect with us
Noua doctoranzi de la Academia de Informatii "Mihai Viteazu" cer sa le fie retras titlul de doctor, dupa scandalul plagiatelor.

Știri

Noua doctoranzi cer retragerea titlului de doctor. Reactia ministerului Educatiei

Potrivit unor surse citate de presa centrala, cei care au cerut retragerea titlului de doctor sunt: Radu Stroe, fost ministru de interne, Mihai Stanisoara, fost ministru al Apararii, Bogdan Licu, procurorul general adjunct al Romaniei, Daniel Moldoveanu, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate, Romeo Raicu, fost sef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Mihail Tudose, fost ministru al Economiei, Neculai Ontanu, fost primar al Sectorului 2, Adela Popescu, fosta secretara a lui Gabriel Oprea si Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea si avocata a lui Victor Ponta.

Citeste si: Gica Popescu, audiat la Parchetul General intr-un dosar de plagiat!

Toti sunt absolventi ai scolii doctorale din cadrul Academiei de Informatii „Mihai Viteazu”. „Pe parcursul analizei, Consiliul Stiintific a constatat faptul ca un numar de noua absolventi ai Scolii doctorale din cadrul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” au renuntat la titlul de doctor, in baza Legii nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza unor cereri de renuntare formulate in perioada 3 – 7 martie a.c. si inregistrate la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice in data de 10 martie a.c.

In acest mod a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluarii punctuale a tezelor elaborate de catre cei noua absolventi ai Scolii doctorale”, se arata intr-un comunicat de presa al Academiei de Informatii.

Chiar daca cei noua au cerut retragerea titlului de doctor, acest lucru nu poate fi realizat, a anuntat noul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru. Motivul este ca, in prezent, doctoratele nu pot fi retrase pe baza solicitarilor de renuntare.

„Noul regulament prevede faptul ca tot aceasta structura (n.r. CNATDCU), prin comisiile de specialitate trebuie sa se pronunte asupra existentei sau inexistentei (…). Pentru moment regulamentul nu ne permite ca doar pe baza unei renuntari din partea persoanelor in cauza sa putem retrage titlurile respective. Titlurile nu pot fi retrase nici in cazul in care persoana respectiva recunoaste ca a incalcat drepturile academice. Poate sa recunoasca dar consiliul national trebuie sa dea acest verdict. Trebuie o analiza care va fi facuta curand”, a declarat Mircea Dumitru, conform Mediafax.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top