Știri

Noua tulpină de coronavirus, descoperită la Suceava. Românul s-a întors recent din Marea Britanie

Situația provocată de coronavirus continuă să se complice în țara noastră, deși a început imunizarea și au fost impuse mai multe măsuri de prevenire. De ceva timp se tot vorbește despre noua tulpină de covid-19, originară din Marea Britanie, care ar fi mai contagioasă decât cea normală. Se pare că aceasta a ajuns și în țara noastră și a fost descoperită la Suceava.

Suceava, lovită de noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită la Suceava. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, întors recent din Marea Britanie, respectiv pe data de 5 ianuarie. Când a început să fie simptomatic, el se afla deja în carantină la domiciliu. După ce DSP a efectuat ancheta epidemiologică, au fost identificați4 contacți direcți, aflați și ei în carantină.

„Varianta de coronavirus depistată inițial în Marea Britanie, B.1.1.7, și caracterizată printr-o transmisibilitate crescută a fost identificată la Suceava în urma secvențierilor efectuate la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Proba biologică a fost recoltată la Spitalul județean de urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava de la un pacient cu un istoric recent în Marea Britanie.” – se arată într-un comunicat al Universității.

Bărbatul fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava unde a ramas internat pana în data de 22 ianuarie 2021.

Starea lui de sănătate nu s-a îmbunătățit, motiv pentru care, în data de 24 ianuarie 2021, el s-a reinternat la spitalul județean, la secția de Boli Infectioase. El se află în prezent acolo, unde va fi supus mai multor investigații.

Nu este primul caz de coronavirus tip nou

Până acum, trei români au fost confirmați cu noua tulpină a coronavirusului, însă niciunul dintre aceștia nu au călătorit în străinătate. Doi pacienți au fost confirmați vineri, 22 ianuarie, în București. Înainte de cei doi, pe 8 ianuarie a fost confirmată o femeie din Giurgiu.

La Universitatea din Suceava se află în prezent la testare 20 de probe. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, a declarat că nouă tulpină „este mai contagioasă și mai agresivă” și trebuie să fim atenți la aceasta.

Share
Scris de
Vladimir Daniela

Acest site foloseste cookies.

Read More