Connect with us
Noul șef al DIICOT este Felix Bănilă!

Știri

Noul șef al DIICOT este Felix Bănilă!

Vești mari pentru conducerea DIICOT! A fost anunțat noul șef, iar acesta este  Felix Bănilă. Președintele Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie, decretul pentru numirea în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a lui Oliver-Felix Bănilă. Mandatul acestuia este pe o perioadă de 3 ani.

Numirea lui Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiției în această funcție, a venit după expirarea mandatului fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi – Daniel Horodniceanu, actualul procuror-şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

De ce Tudorel Toader a preferat să propună pe altcineva!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a explicat de ce a preferat să îl propună pe Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT în detrimentul actualului șef al instituției, Daniel Horodniceanu.

Toader a susținut marți, la Constanța, că el a invitat toți procurorii care se calificau să se înscrie pentru șefia DIICOT, dar s-a ales doar cu doi foști studenți:

actualul șef, de care spune că nu este foarte mulțumit în ceea ce privește activitatea acestuia, și propunerea sa, Oliver-Felix Bănilă, un om din afara instituției.

Citește și: Laura Codruţa Kovesi va activa ca procuror la DIICOT Sibiu

Istoricul lui Felix Bănilă

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Procurorul Felix Bănilă a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Are un master în ştiinţe penale.

Felix Bănilă a participat la zeci de programe de formare profesională în domeniul criminalisticii, a falsificării de monedă şi carduri, a fraudelor din fonduri UE, dar şi a faptelor de corupţie.

Şi-a început cariera la vârsta de 24 de ani, la Parchetul Judecătoriei Moineşti, unde a lucrat timp de 12 ani. Până în 2010 a fost procuror delegat la Tribunalul Bacău iar din 2011, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top