Connect with us
Nu mai poate juca în filme dintr-un motiv halucinant. Ce a făcut o actriță din Nigeria

Știri

Nu mai poate juca în filme dintr-un motiv halucinant. Ce a făcut o actriță din Nigeria

Rahma Sadau, o actriţă extrem de cunoscută în Nigeria, a primit din partea cinematografiei interdicția de a mai juca în filmele produse în această țară. Decizia a fost luată după ce actrița a apărut într-un videoclip, în care îmbrățișează un bărbat. Ea este acuzată de comportament „imoral”.

Potrivit presei locale, Rahma Sadau a ofensat sentimentele musulmanilor din Nigeria pentru că „l-a îmbrățișat” pe cântărețul Classiq, un star al muzicii pop, scrie news.ro.

Industria cinematografică din Nigeria, cunoscută şi sub numele de Kannywood, este aspru criticată de mai mulţi ani de clericii musulmani conservatori, care a acuzat-o că a corupt valorile tinerilor.

Bărbaţii şi femeile care se ţin de mâini şi se sărută în public reprezintă tabuuri pentru musulmanii nigerieni.

Rahma Sadau, care se află într-o vacanţă în India, nu a făcut deocamdată niciun comentariu despre interdicţia ce i-a fost impusă de Motion Pictures Practitioners Association of Nigeria (Moppan).

Muhammadu Kabiru Maikiba, preşedintele Moppan, a dezvăluit pentru BBC că interdicţia ce o vizează pe actriţă este ”totală”.

Actriţa Rahma Sadau, o vedetă de la Kennywood, a apărut în videoclipul piesei ”I Love You” a cântăreţului Classiq. În acel clip, starul pop se îndrăgosteşte de o vânzătoare de zarzavaturi – interpretată de Rahma Sadau – dintr-o piaţă nigeriană. La început, ea îi respinde avansurile, se luptă cu el pentru câteva legume, dar, în cele din urmă, se îndrăgosteşte de el. Cei doi protagonişti apar apoi ţinându-se de mâini şi îmbrăţişaţi, într-o ipostază considerată banală în cultura occidentală.

Într-un comunicat de presă, Moppan a spus că interdicţia aplicată actriţei Rahma Sadau va servi de exemplu pentru ceilalţi actori.

Codurile de conduită ale acestei asociaţii impun actorilor să evite orice act care încalcă legile islamice şi pe cele ale culturii hausa.

Cântăreţul Classiq nu a putut fi interzis în Nigeria, deoarece el nu face parte din Moppan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top