Categorii Știri

Nu toți bugetarii vor primi salariile înainte de Paște! Iată lista celor care primesc bani de Sărbători

Nu toți bugetarii primesc salariile înainte de Paște, ci doar angajații din 38 de instituții ale statului. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a explicat și de ce s-a ajuns în această situație.

Printre cei care nu vor primi salariile înainte de Paște se numără și profesorii, dar și cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne.

În schimb, Sărbătorile Pascale îi vor găsi cu buzunarele pline pe angajații de la:

Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Tineretului și Sportulu.

Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Public, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază.

Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Agenția Națională de Presă Agerpres, Institutul Cultural Român, Consiliul Superior al Magistraturii, Autoritatea Electorală Permanentă.

Ministerul Consultării Publice, Autoritatea Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, Autoritatea pentru Administrararea Activelor Statului, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Academia Oamenilor de Știință din România, Ministerul Turismului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Casa Națională de Asigurări Sociale de Sănătate și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Teodorovici spune de ce nu toți bugetarii primesc salariile înainte de Paște

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de Finanțe, a explicat de ce nu toți bugetarii primesc bani înainte de Sfintele Paști.

Conform acestuia, s-a ajuns la această situație întrucât ministerele de care aparțin au decis să nu solicite plata drepturilor salariale Ministerului Finanțelor Publice.

„Nu pot să vă spun eu de excepții. Eu v-am spus că am creat acest cadru, e această listă în Monitorul Oficial, iar ministerele cu care s-a discutat au decis să nu dea în data de 5 salariile. Pe motive diverse, motivele de la minister la minister diferă”, a declarat Teodorovici, la Parlament.

Ministrul a mai precizat că nu MFP decide în privința acestui subiect:

„Legea spune că, în baza unui ordin al ministrului de Finanțe, între 5 și 15 se pot da salariile și asta s-a făcut, s-a discutat, s-a comunicat, cine și-a manifestat interesul e trecut în ordinul de ministru și publicat în Monitorul Oficial”.

Nu au cerut Ministerului de Finanțe ca salariile să fie plătite în avans nici Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Culturii.

Nici în ceea ce privește pensiile lucrurile nu stau mai bine.

Citește și: Cine primește pensia înainte de Paște! Anunțul a fost făcut astăzi

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More