Știri

Nunți și botezuri în 2021 cu teste negative la coronavirus. Cum va fi posibil

Nunți și botezuri cu teste negative la coronavirus. Cum va fi posibil și ce părere au mirii, dar și organizatorii de evenimente. Odată cu relaxarea restricțiilor, toți cei care și-au anulat nunțile și petrecerile de botez se gândesc la ziua în care vor putea organiza marele eveniment. Totuși, cum pandemia nu s-a încheiat, nimic nu va mai fi la fel ca în anii trecuți. Testele pentru depistarea coronavirusului ar putea sta la baza organizării nunților și petrecerilor de botez.

Nunți și botezuri cu teste negative la coronavirus

Testele negative PCR ar putea deveni obligatorii pentru participarea la nunți și petreceri de botez. Este o măsură care vizează invitații și ar putea fi aplicată pentru ca lucrurile să revină, cât de cât, la normal. Astfel, după ce primești invitația la nuntă sau botez, îți faci testul pentru depistarea coronavirusului și abia după ce ai rezultatul negativ negru pe alb, vei putea să te prezinți la eveniment.

Deocamdată, nimic nu este oficial în acest sens. O decizie ar urma să fie luată în cursul săptămânii viitoare când va avea loc o întâlnire între patronii din industria Horeca și reprezentanții Guvernului.

Atunci se vor stabili condițiile de organizare a evenimentelor de timp nunți și botezuri. Astfel, printre condiții s-ar putea regăsi și cea conform căreia invitații vor putea participa doar dacă un test COVID-19 de tip PCR cu rezultat negativ.

Ce spun mirii și invitații despre nunți cu teste PCR

Mirii și invitații nu sunt încântați de această idee care implică niște costuri suplimentare. Cine ar trebui să acopere financiar aceste teste? mirii sau invitații? Dacă plătesc mirii se adaugă la dar?

„Mă duc la o nuntă, mai dau și 300 la test. Suficient că dau când plec până la greci sau mai știu eu unde. Dacă plătesc mirii…presupun că se adaugă la dar, nu?”, a spus cineva.

Acestea sunt întrebările frecvente pe acest subiect. Pe de altă parte, organizatorii de evenimente spun că dacă plata testelor PCR intră în sarcina lor, ies în pierdere și că ar trebui să primească ajutor de la stat.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cum se vor desfășura evenimentele private în 2021. Cel mai probabil, o schimbare va fi comparativ cu 2021 când industria evenimentelor a înregistrat pierderi uriașe. Reamintim că din luna octombrie a anului trecut, au fost interzise nunțile, petrecerile de botez și alte petreceri private.

 

 

 

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-27T16:18:59+02:00 16:18

Share
Scris de
Dumitrache Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More