Connect with us
O barcă s-a răsturnat în Dunăre. Opt persoane, căutate în continuare

Știri

O barcă s-a răsturnat în Dunăre. Opt persoane, căutate în continuare

O barcă în care se aflau 18 cetățeni străini s-a răsturnat, joi seara, pe Dunăre. Este vorba despre 16 refugiați de diferite naționalități și două călăuze care ar fi plecat din Serbia și, la scurt timp, barca în care se aflau a început să intre în apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar ambarcațiunea s-a răsturnat în apele sârbeşti.

O barcă s-a răsturnat în Dunăre. Opt persoane, căutate în continuare

Poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin, aflați în misiune, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

”Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide,  fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec. Concomitent, au fost alertate echipajele ISU Mehedinţi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mehedinţi  si Căpitănia Drobeta care au intervenit la faţa locului.”, a declarat, pentru Mediafax, Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

Persoanele salvate, opt cetățeni afro-asiatici și un sârb, au fost găsite în stare de hipotermie și au fost transportate la  Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin pentru îngrijiri medicale. După evaluarea medicală, acestea au fost transferate la un centru de carantină din Mehedinți.

Polițiștii de frontieră continuă căutările pe Dunăre. De asemenea, participă mai multe ambulanțe, precum și scafandrii.  Se află acum în dreptul localității Hinova-Mehedinți pentru a găsi și celelalte persoane care au sărit în Dunăre. Până la această oră, a fost găsit decedat un bărbat de naționalitate siriană. Trupul neînsuflețit al acestuia fost adus la morga Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, se fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top