O bomba a explodat la Bruxelles

29.08.2016
O bomba a explodat la Bruxelles

O bomba a explodat la Institutul de Criminalistica din Bruxelles, fara a provoca victime, spune presa belgiana.

Citeste si: Aeroport evacuat in urma unui presupus atac armat

Citeste si: Accident in Algeria. 9 copii si-au pierdut viata.

Cu putin inainte de ora locala 2:30, o masina a reusit sa treaca prin cele trei garduri, relateaza RTL. Unul sau mai multi suspecti au detonat bomba in apropirea laboratoarelor.

Nivelul de alerta in Belgia se ridica la trei atacuri cu bomba. Una la aeroport si alta la metrou. Atentatele teroriste au luat cel putin 31 de vieti si au lasat peste 250 de raniti.

Prima deflagratie s-a produs pe 22 martie, cu putin inaintea orei locale 8, in sala aflata in zona publica a terminalului plecari a aeroportului Zaventem din Bruxelles. Innebuniti de spaima oamenii au inceput sa alerge haotic inspre iesiri, apoi si-au continuat goana prin parcari.

Pasagerii si-au abandonat bagajele si nu au stiut cum sa se indeparteze cat mai repede de aeroport, insa la ora respectiva aerogara era ticsita, asa ca evacuarea a fost anevoioasa.

Teroarea a fost sporita de o a doua bubuitura si mai puternica. De data aceasta, explozia ar fi avut loc chiar in centrul terminalului. Suflul a fost atat de puternic incat tavanul salii s-a prabusit peste cei prezenti. Posturile locale de televiziune au transmis imagini cu fuioare de fum ridicandu-se deasupra aeroportului.

O ora mai tarziu, haosul se extindea in Bruxelles, dupa ce o explozie puternica a avut loc la o garnitura de metrou, oprita in statia Maelbeek, in directia Art-Lois. La nici 300 de metri distanta se afla cartierul institutiilor europene.

Politisti, militari si numeroase ambulante si-au facut imediat aparitia. A fost trimisa si o echipa de genisti. Ranitii au primit asistenta medicala pe trotuar, in exteriorul statiei Maelbeek, in timp ce dinauntru iesea fum si, spun martorii, se simtea un miros puternic de ars. Unii aveau fetele acoperite de sange, altii plangeau, in stare de soc.