Connect with us

Știri

O echipă de securitate a ONU a fost vizată de tiruri în Siria

O echipă de securitate a ONU a fost vizată de tiruri marţi în oraşul sirian Douma, în timp se afla în recunoaștete la Douma.

Membrii echipei efectuau marți o misiune de recunoaştere pentru pregătirea desfăşurării unor experţi internaţionali pentru a investiga un presupus atac chimic. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„O echipă de securitate a ONU a fost vizată de tiruri ieri în timp ce se afla în recunoaştere la Douma”, a declarat un responsabil al Naţiunilor Unite, sub rezerva anonimatului.

„Nu au fost răniţi şi ea (echipa) a revenit la Damasc”, a adăugat acesta.

Şeful Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) nu ştie când vor putea experţii ONU să se deplaseze la Douma în condiţii de securitate. A declarat miercuri Peter Wilson, ambasadorul britanic pe lângă OIAC, citat de Reuters.

Potrivit diplomatului britanic, care s-a adresat presei, misiunea inspecţiei OIAC la Douma a fost amânată din cauza unui incident. Un agent de securitate al ONU, care conducea o acţiune de recunoaştere pe teren, a trebuit să părăsească oraşul după ce s-a tras asupra sa, conform agenţiei britanice de presă.

Experţii OIAC, detaşaţi în Siria, aşteaptă undă verde din partea echipei ONU pentru a începe ancheta lor asupra presupusului atac chimic din 7 aprilie la Douma, atac atribuit de Occident regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad.

Peste 40 de persoane au decedat din cauza gazului toxic utilizat în acel atac la Douma. Pe când oraşul – din provincia Ghouta orientală, în apropiere de Damasc – se afla încă sub controlul rebelilor, potrivit AFP.

Israel a anulat acordul cu ONU

Între timp, Israelul a anulat pe 3 aprilie acordul cu ONU privind situația celor circa 160000 de migranți africani aflați în Israel. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut marți anunțul.

”După ce am ascultat cu atenţie numeroase remarci despre acest acord, am examinat avantajele şi inconvenientele şi am decis anularea acordului”. A afirmat Netanyahu într-un comunicat al biroului său. Citește continuarea AICI.

Atac în Siria: SUA, Franța și Marea Britanie au bombardat baze siriene. Cum a reacționat Rusia

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top