Connect with us

Știri

O femeie ar putea deveni prima persoană din lume care nu va îmbătrâni

Elizabeth Parrish, director general al Bioviva USA Inc, susține că ar putea deveni prima persoană din lumea care nu va îmbătrâni. În 2015, ea a fost supusă unui tratament genetic, chiar în laboratoarele firmei pe care o conduce. Scopul acestuia a fost stoparea proceselor de epuizare a masei musculare tipice îmbătrânirii și a diminuării numărului de celulele stem, o dată cu înaintarea în vârstă.

Experimentul este încă în desfășurare și dacă rezultatele se vor dovedi favorabile, specialiștii Bioviva USA Inc. vor fi primii cercetători care reușesc cu succes să aplice un tratament de alungire a telomerilor pe un subiect uman.

Elizabeth Parrish ar putea deveni prima femeie ca nu va îmbătrâni. Sursa foto: inverse.com

Citește și: 9 modalități de încetinire a procesului de îmbătrânire

„Terapiile utilizate la ora actuală aduc doar beneficii marginale persoanelor care suferă de boli legate de procesul de îmbătrânire. Mai mult decât atât, modificările stilului de viață nu au decât un impact limitat în tratarea bolilor geriatrice. Progresele făcute în domeniul biotehnologiei sunt cea mai bună soluție și dacă rezultatele noastre vor fi favorabile, înseamnă că am făcut istorie”, a declarat Parrish.

De ce îmbătrânim?

Telomerii sunt segmente de ADN situate la capetele fiecărui cromozom liniar. Aceștia funcționează precum niște amortizoare pentru materialul genetic, în timp înaintării în vârstă. În timpul diviziunii celulare, telomerii se scurtează atât de mult, încât nu mai pot proteja cromozomii, iar aceștia devin nefuncționali. Acesta este și motivul pentru care îmbătrânim.

Pentru a verifica rata de succes a tratamentului, cercetătorii au calculat lungimea telomerilor din celulele albe ale pacientei (așa-numitele ,,limfocite T”). Cei care aveau o lungime mai mare indicau prezența unor „celule tinere”. Comparând lungimea medie a limfocitelor T, din populația de aceeași vârstă cu Elizabeth (44 de ani), cu mărimea celor din organismul ei după administrarea tratamentului,  cercetătorii au descoperit că au întors timpul cu aproximativ 20 de ani.

Citește și: Cel mai bătrân om din lume – povestea începutului de an

Rezultatele acestui tratament au fost analizate până în prezent doar de geneticienii de la Bioviva USA Inc. Ar mai putea trece ani buni până când se va stabili dacă terapia concepută de ei este cu adevărat eficientă.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top