Connect with us
O femeie cu două utere a șocat lumea medicală după ce a născut gemeni

Știri

O femeie cu două utere a șocat lumea medicală după ce a născut gemeni

O tânără cu două utere a șocat lumea medicală după ce a rămas însărcinată și a dat naștere unei perechi de gemeni. Fiecare făt s-a dezvoltat în câte un uter. Femeia suferă de o tulburare rară numită uter didelphys. Ashley Calo, în vârstă de 31 de ani, din Bristol, Connecticut, SUA, a fost șocată în momentul în care medicii i-au spus că are două utere.

O femeie cu două utere a născut gemeni

Tânăra de 31 de ani a avut un șoc când a aflat că are două utere și în fiecare dintre ele se dezvoltă un făt. Practic, ea urma să nască gemeni, doar că nu în același uter. Șocul a fost și pentru cadrele medicale, întrucât, pentru ca cineva cu uter dublu să aibă gemeni, e nevoie de doi spermatozoizi separați, care să fecundeze ovulul în același timp.

Ashley și soțul ei, Mike, în vârstă de 33 de ani mai au acasă o fetiță de trei ani. Oficial, sunt părinții a trei copii, dintre care doi gemeni.

O femeie cu două utere a șocat lumea medicală după ce a născut gemeni

Pentru ei, aflarea veștii că Ashley este însărcinată cu gemeni, a fost un șoc și o bucurie, în același timp. Nu le-a venit să creadă și au fost foarte stresați până în ziua cea mare când a dat naștere.

Uterul didelphys este o afecțiune care, de obicei, nu provoacă nici un simptom. Ashley a descoperit pentru prima dată că are uter dublu, în adolescență, după ce a suferit o ecografie pentru o infecție la rinichi.

„Se pare că mama tatălui meu a avut aceeași tulburare, așa că mă gândesc că este genetic. Am fost îngrijorată că ar putea afecta șansa mea de a avea copii, dar din fericire acest lucru nu a fost o problemă. Am avut-o pe fiica mea Cassidy, și apoi am decis că ne-ar plăcea să avem doi copii, așa că am început să încercăm din nou”, a declarat tânăra.

Nu se aștepta, însă, că va avea încă doi copii, în același timp. Din fericire, femeia a avut o sarcină ușoară, iar la naștere familia s-a întregit cu o fetiță și un băiețel – gemeni.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top