Connect with us
O femeie a nascut prematur tripleti

Știri

O femeie din Brasov a nascut prematur tripleti la Maternitatea din Sibiu

O femeie de 28 de ani, din Brasov, a nascut prematur, joi, tripleti la Maternitatea din Sibiu, copiii – doi baieti si o fata – fiind sanatosi, dar sub greutatea normala. Mama si copiii vor ramane internati in spital atata timp cat le va fi necesar copiilor sa ia in greutate si sa devina mai puternici, relateaza News.ro.

Citeste si: Iubita unui celebru artist roman, insarcinata cu tripleti!

Citeste si: Andreea Banica, insarcinata! Ce sex va avea copilul

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de catre reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu, in cadrul Maternitatii a avut loc o nastere multipla (tripleti). Aceasta s-a facut prin operatie cezariana efectuata de catre medicul Ioan – Olimpiu Muresan, medic primar specialitatea obstetrica-ginecologie.

„Nasterea a fost porematura, datorita ruperii membranelor. Operatia a decurs in coditii foarte bune. Cei trei nou-nascuti, doi baieti si o fata, au fost adusi pe lume de o femeie de 28 de ani din judetul Brasov”, se arata in comunicat.

Cei trei au venit pe lume la urmatoarele ore: 10:40 un baiat de 1.560 grame, 10:42 o fata de 1.400 grame si 10:46 un baiat de 1.360 grame.

Tripletii vor ramane internati in cadrul Compartimentului de Terapie Intensiva Neonatala sub supraveghere de specialitate, atat timp cat va fi nevoie sa ia in greutate si sa devina mai puternici.

Copiii sunt primii tripleti nascuti la maternitatea SCJU Sibiu din anul 2013 incoace. In 2016, pana la 1 septembrie, in Maternitatea Sibiu s-au inregistrat 1.879 de nasteri, dintre care 27 de nasteri gemelare.

Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din Romania, dupa ce a trecut printr-un proces complex de reabilitare si modernizare in valoare de aproape 26 de milioane de lei, incheiat integral in 2015. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sanatatii printr-un program de finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top