Connect with us
O fetiță a devenit mamă la 11 ani, după ce medicii au amânat prea mult avortul

Știri

O fetiță a devenit mamă la 11 ani, după ce medicii au amânat prea mult avortul 

O fetiță de 11 ani a devenit mamă, după ce medicii au amânat prea mult să îi facă un avort. Fetița din Argentina a născut prin cezariană.

Potrivit BBC, copila a fost violată de partenerul de viață al bunicii ei, un bîrbat de 65 de ani. Tot ea a fost cea care a cerut și avortul.

Procedura a fost întârziată timp de 23 de săptămâni din cauza confuziilor legate de cine deține custodia legală a copilului.

Dar după ce totul a fost clarificat un avort era deja prea riscant. Mama micuței și-a dat acordul pentru intervenție, însă confuzia a apărut din cauza faptului că fata era crescută de bunica ei. Așadar, accordul părintelui a fost considerat insuficient.

Dar nici acordul bunicii a fost considerat inadecvat, prin prisma relației pe care o are cu bărbatul care a abuzat de cea mică.

În același timp, mai mulți medici au refuzat să facă procedura. Din motive religioase sau convingeri personale. Deși copilul s-a născut viu, medicii sunt de părere că șansele sale de supreaviețuire sunt minime. Fetița a fost foarte clară atunci când și-a exprimat dorința de a scăpa de sarcina nedorită.

„Vreau să scoateți ce a pus bătrânul în mine”, le-a spus ea oficialilor care s-au ocupat de caz. Copila a fost supusă unei cezariene.

„Atunci când această fetiță de 11 ani, victimă a unui viol, a intrat în spital și a cerut un avort legal, datoria autorităților ar fi trebuit să fie protejarea vieții și sănătății ei.

Însă ei au pus obstacole peste obstacole, având ca scop întârzierea drepturilor fetei”, a afirmat Erika Guevara-Rosas, director al Amnesty International în America de Sud și Nord.

În Argentina avortul este ilegal, însă o lege dată în 1921 permite efectuarea acestei proceduri în cazuri de viol sau atunci când viața mamei este în pericol.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top