O fetiță a devenit mamă la 11 ani, după ce medicii au amânat prea mult avortul 

13.03.2019
O fetiță a devenit mamă la 11 ani, după ce medicii au amânat prea mult avortul 

O fetiță de 11 ani a devenit mamă, după ce medicii au amânat prea mult să îi facă un avort. Fetița din Argentina a născut prin cezariană.

Potrivit BBC, copila a fost violată de partenerul de viață al bunicii ei, un bîrbat de 65 de ani. Tot ea a fost cea care a cerut și avortul.

Procedura a fost întârziată timp de 23 de săptămâni din cauza confuziilor legate de cine deține custodia legală a copilului.

Dar după ce totul a fost clarificat un avort era deja prea riscant. Mama micuței și-a dat acordul pentru intervenție, însă confuzia a apărut din cauza faptului că fata era crescută de bunica ei. Așadar, accordul părintelui a fost considerat insuficient.

Dar nici acordul bunicii a fost considerat inadecvat, prin prisma relației pe care o are cu bărbatul care a abuzat de cea mică.

În același timp, mai mulți medici au refuzat să facă procedura. Din motive religioase sau convingeri personale. Deși copilul s-a născut viu, medicii sunt de părere că șansele sale de supreaviețuire sunt minime. Fetița a fost foarte clară atunci când și-a exprimat dorința de a scăpa de sarcina nedorită.

„Vreau să scoateți ce a pus bătrânul în mine”, le-a spus ea oficialilor care s-au ocupat de caz. Copila a fost supusă unei cezariene.

„Atunci când această fetiță de 11 ani, victimă a unui viol, a intrat în spital și a cerut un avort legal, datoria autorităților ar fi trebuit să fie protejarea vieții și sănătății ei.

Însă ei au pus obstacole peste obstacole, având ca scop întârzierea drepturilor fetei”, a afirmat Erika Guevara-Rosas, director al Amnesty International în America de Sud și Nord.

În Argentina avortul este ilegal, însă o lege dată în 1921 permite efectuarea acestei proceduri în cazuri de viol sau atunci când viața mamei este în pericol.