Connect with us
O imensă "gaură neagră" de pe suprafață Soarelui pare să amenințe Pământul. Ce spun specialiștii NASA

Știri

O imensă „gaură neagră” de pe suprafață Soarelui pare să amenințe Pământul. Ce spun specialiștii NASA

O imensă „gaură neagră” de pe suprafață Soarelui pare să amenințe Pământul. Pare a fi un efect special de la Hollywood cu soarele întunecându-se, înainte ca acesta să devoreze planeta noastră sau să „îi dea foc”.

Însă, în timp ce imaginea capturată de Observator solar Dynamics aparținând Nasa, care arată alarmant, este cât se poate de normal.

Avertizările meteorologice spațiale au fost transmise în această săptămână de către cel mai cunoscut operator din grila SUA, spunând că cele două mari „găuri coronale” ale Soarelui ar putea pertuba sursele de alimentare.

Corecțiile de tensiune ar putea fi necesare, alarme false fiind declanșate pe unele dispozitive de protecție – a declarat Centrul de Previziune meteorogic al US.

Atragerea acestora poate crește de la sateliții plasați pe orbita apropiată a Terrei, iar corecțiile pot fi necesare pentru probleme de orientare.

Găurile coronale arată terifiant în imaginile capturate de Observatorul Solar Dynamics Nasa, dar sunt întru totul normale și sigure.

Nasa spune: „Găurile coronale sunt definite prin regiuni cu densitate scăzută a atmosferei Soarelui, cunoscute sub denumire de „Coronală”. Pentru că ele conțin puțin material solar, acestea au temperaturi mici și prin urmare apar mult mai întunecate decât mediul înconjurător.

„Găurile coronale sunt vizibile în anumite tipuri de lumina ultravioletă, care este de obicei invizibilă pentru ochii noștri, dar în imagini apare cu o culoarea purpurie pentru o vizualire mai ușoară.”

„Găurile coronale reprezintă sursa unui vânt de mare viteză a particulelor solare care sunt transmise cu o viteză de 3 ori mai mare decât în alte părți.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top