Știri

O mare bancă pleacă din România

Christos Megalou, noul director general al Piraeus Bank, a anunțat schimbări majore într-un declarat pentru Reuters. Până in 2020, instituția va aplica un plan strategic pentru eficientizarea sistemului financiar intern.

Planul „Agenda 2020”

Piraeus Bank este în prezent cea mai mare bancă elenă. După spusele directorului, banca va vinde toate afacerile de profil din regiunea balcanică. Scopul lor este reducerea creditelor neperformante. Piraeus este prezentă în România de 15 ani, cu 100 de sucursale și în serviciul a 300.000 de clienti.

„Viziunea noastră este să fim cea mai credibilă bancă din Grecia. Planul nostru strategic are sens. Obiectivele noastre sunt dificile dar pot fi îndeplinite”, a spus Megalou, el fiind din aprilie, noul director general, iar înainte de aceasta, director al băncii elene Eurobank

Fondul elen de salvare a băncilor, HFSF, are o cotă de participație de 26.2% pentru Piraeus Bank. Cauza? Creditele neperformante din timpul șomajului cauzat de recesiune.

În cadrul planului „Agenda 2020”, instituția va vinde subsidiarele deținute în Bulgaria, România, Serbia, Albania și Ucraina. De asemenea, vor renunța și la deținerile  de 40% din cadrul companiei de transport naval Hellenic Seaways și 33%  din cadrul fermelor piscicole Nireus Aquaculture si Selodona.

 

Share
Scris de
Eric Popescu

Acest site foloseste cookies.

Read More