Connect with us

Știri

O mare vedetă din Pro Tv a luat-o pe calea religiei: „Dumnezeu face 10 spre tine”

În ciuda faptului că are 6 preoţi în familia lărgită şi a vrut să devină profesoară de Religie la 18 ani, Monica Bârlădeanu a redescoperit doar recent cât de bune sunt pentru suflet Spovedania şi Împărtăşania.

Monica Bârlădeanu și-a găsit alinarea în credință la 41 de ani, iar calea spre reapropierea de Dumnezeu a început în timp dorea să-şi găsească duhovnic.

Căutarea n-a fost simplă şi a durat ceva timp, dar greutatea acestei încercări a meritat din plin. Acum, ea nu își imaginează viața fără rugăciune și biserică.

Actrița din serialul Vlad (Pro Tv) a povestit ce miracole i s-au întâmplat datorită credinței reactivate în urmă cu an chiar cu o zi înainte de Sf. Maria, la 15 august.

Actrița a intrat în Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală şi s-a rugat la moaștele Sfântului Nicolae pentru a-și găsi un duhovnic.

Nu a apucat să iasă din biserică şi în faţa ei s-a ivit un bărbat, nici tânăr, nici bătrân, îmbrăcat în cămașă albă şi cu pantaloni negri.

Acesta a întrebat-o: „Ce faceți?”. Uşor, uşor, Monica Bârlădeanu i-a explicat cum își căuta duhovnic, dar acolo nu era decât un preot în vârstă, care citea acatiste.

Fosta prezentatoare tv a completat că dorea neapărat să se spovedească și nu avea cui, fapt pentru care intenționa să meargă la altă biserică sau mănăstire.

„Dacă așteptați puțin, mă duc să mă schimb și vă spovedesc!”, i-a spus bărbatul. Efectul asupra vedetei tv a fost cu totul neaşteptat…

„Am început să plâng, nici nu ieșisem din biserică și…”, a declarat Monica Bârlădeanu în emisiunea Vorbește lumea, difuzată de Pro Tv.

Una dintre cele mai frumoase femei din România s-a referit şi la nevoia de a se spovedi, lucru pe care nu îl mai făcuse de 20 de ani:

„Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată și simți nevoia să o descarci.

Eu, nemergând la biserică decât la ceremonii mondene, deși am 6 preoți în familie, iar la 18 ani aplicasem să îmi iau atestatul de profesoară de religie, așa de tare m-am îndepărtat de religie…

Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător, pentru că avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant.”

Cel mai mult a contat pentru Monica să existe potrivire cu duhovnicul ei: „Și potrivit este! Blândețea lui și felul în care m-a ajutat să înțeleg și să iert…”

În urma dialogului cu duhovnicul, în viaţa Monică Bârlădeanu s-a produs o schimbare care a făcut-o să fie mai strălucitoare pentru cei din jur.

Colegii au remarcat că e mai frumoasă, dar ea le-a spus că fusese la împărtășit: „Toată lumea aleargă la tot felul de hramuri, în tot felul de ritualuri, să ne curățăm.

Stai să vezi ce te curăță spovedania, ca să nu mai spun de împărtășanie!”

În plus, Monica Bârlădeanu a avut o experienţă de neuitat şi cu privire la Sfânta Liturghie, despre care consideră că „te schimbă la nivel celular”

„Când faci un pas spre Dumnezeu, El face 10 spre tine și îți arată niște lucruri. Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București.

Era în comă, în comă, în comă… Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași.

Duhovnicul meu a spus «Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi». Te duci la un om în comă, care nu are nevoie de mare lucru, nici nu știe că ești acolo.

Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam. La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit!

Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine.”

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top