O nouă lege pentru românii care ies la pensie. Ce discriminare vrea să facă un parlamentar

27.08.2017
O nouă lege pentru românii care ies la pensie. Ce discriminare vrea să facă un parlamentar

O categorie de români ar putea să se pensioneze cu trei ani mai devreme, la 62, și nu la 65 de ani ca toată lumea.

Profesorii, mai speciali față de ceilalți pensionari

Cel puțin asta e dorința unui parlamentar PSD, Virginel Iordache. Acesta a vorbit la un post de televiziune locală că lucrează intens la legea care va sprijini cadrele didactice. Legea se va numi ”legea pensionării anticipate a profesorilor”.

Profesorii care au gradul didactic 1 și peste 30 de ani vechime ar putea să se pensioneze la 62 de ani, potrivit inițiativei legislative.

„Am în vedere faptul că sunt profesori care au 40 de ani vechime. La un moment dat munca cu elevul nu este ușoară. Este uzură psihică extraordinară și mulți dintre colegii mei clachează la un moment dat.

CITEȘTE ȘI: Veste ȘOC despre PENSII! E grav!

Se schimbă legea! Ministrul Muncii a explicat ce se va întâmpla cu pensiile românilor

Decât să mergi în fața clasei și să apari în ipostaze care nu sunt tocmai măgulitoare pentru omul-profesor și pentru calitatea de profesor prefer să ajut profesorul acesta să meargă la pensie mai repede, cu trei ani înainte”, a explicat Iordache, potrivit newsbucovina.ro.

„În discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Casa Națională de Pensii aceștia mi-au reproșat că s-ar aduce prejudicii la bugetul CNP.

Le-am replicat și am chemat un reprezentant al Ministerului și am dovedit cu cifre că numărul profesorilor care solicită prelungirea activității după 65 de ani este de 10 ori mai mare decât numărul profesorilor care solicită pensionarea anticipată”, a spus Iordache.

„Prefer ca omul să iasă demn la pensie”, a conchis senatorul PSD.