Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, este cercetat disciplinar în cazul cererii de arestare a lui Sebastian Ghiță, caz în care este implicat și Vlad Cosma.
Procurorul-şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară, după ce ar fi solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unor documente ce ar fi fost trimise de o persoană din afara ţării, deşi ar fi ştiut că au fost depuse de altcineva.
Surse judiciare au precizat, joi, pentru AGERPRES, că ar fi vorba despre documentele depuse de Vlad Cosma în numele unei persoane fictive din Republica Moldova, iar respectivele înscrisuri ar fi fost utilizate de procurorul Lucian Onea în solicitarea de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă.
Mircea Negulescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcţie, şi Alfred Virgiliu Savu, procuror la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sunt cercetaţi pentru nerespectarea secretului deliberării sau al confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Inspecţia Judiciară.
Potrivit sursei citate, IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Lucian Gabriel Onea, procuror-şef la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru exercitarea funcţiei cu rea credinţă, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) teza 1 din Legea nr. 303/2004.
„În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării, deşi cunoştea că acestea au fost depuse, conform unei înţelegeri prealabile, de o altă persoană”, se precizează în comunicat.
În ceea ce îi priveşte pe Mircea Negulescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, suspendat din funcţie, şi Alfred Virgiliu Savu, procuror la Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară pentru nerespectarea secretului deliberării sau al confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abateri disciplinare prevăzute de articolul 99 literele j) şi t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004.
„S-a reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi şi a conţinutului probatoriului”, se precizează în comunicatul citat.
Acţiunea disciplinară va fi înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.
Citește și: Tudorel Toader a discutat cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă
Acest site foloseste cookies.
Read More