Știri

O nouă lovitură pentru Gabriela Firea. Ce au decis judecătorii

USR a obținut în instanță anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale. Curtea de Apel București a hotărât că primarul Gabriela Firea și consilierii PSD au înființat aceste firme fără respectarea condițiilor legale.

USR București a contestat înființarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal.

Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

Reprezentanții Uniunii Salvați România spun că aceste companii s-ar fi putut transforma în „Tel Drum-uri mai mari” și că prin decizia instanței au reușit să salveze peste 600 de milioane de euro date de către Gabriela Firea acestor companii în majorari de capital social și bugete.

Pe de altă parte, Firea apreciază decizia judecătorilor ca fiind una „cel puțin surprinzătoare, dacă nu șocantă” și că  „USR dovedește încă o dată că nu salvează Bucureștiul, ci blochează Bucureștiul.”

Ea a mai spus și că societățile vor continua să funcționeze și că „există căi de atac excepționale” la această decizie.

„Nu s-a întâmplat nimic, ele nu sunt radiate de la Registrul Comerţului. Dacă s-ar pune problema radierii ar fi vorba despre un nou proces pe care domniile lor ar trebui să îl câştige – deocamdată nu au câştigat un proces de radiere -şi câtă vreme societăţile nu sunt radiate, ele sunt legal înfiinţate şi vor funcţiona în continuare.

Această dezbatere – două treimi, jumătate plus unu – probabil va continua şi se va elucida, sunt convinsă, în perioada următoare”, a precizat edilul general, la o emisiunea de la Realitatea TV.

Deputatul independent de Bucureşti Nicuşor Dan a susținut, la aceeași emisiune, că nu mai există cale de atac și că Hotărârea Consiliului General propusă de primarul general şi adoptată de CGMB, prin care s-au înfiinţat aceste societăţi comerciale, este anulată definitiv.

Ce spune USR despre companiile municipale

Am castigat alaturi de USR București anularea hotararilor de infiintare a celor 22 de societati comerciale infiintate de Gabriela Firea in martie anul trecut.

Curtea de Apel București a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor Municipale. Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR București, Roxana Wring si de mine în anul 2017.

Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de <<tel-drumuri>> nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanța nu ar fi pus stop acestei ilegalități în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste unor indivizi bine conectați la camarila Gabrielei Firea.

Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele și cu interesul public.

Din fericire, acest risc nu mai există. Instanța a decis că toate companiile sunt înființate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureștenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei

Am salvat deocamdata peste 600 de milioane de euro date de catre Gabriela Firea acestor companii in majorari de capital social si bugete. Bunurile bucurestenilor nu vor mai putea fi transferate catre companiile infiintate de Gabriela Firea, angajatii primariei si institutiilor vor avea statut de functionar public iar legea achitiilor va trebui sa fie respectata.

A fost o lupta in instanta pentru justitie si legalitate de durata dusa de catre Uniunea Salvati Romania, filiala Bucuresti, de catre Roxana Wring si de catre mine, ca reclamanti”, a scris consilierul general Ana Ciceală (USR).

Citește și: Firea a rămas fără funcțiile din PSD. Ce va face acum

Acest articol a fost actualizat la: 2018-11-23T10:57:18+02:00 10:57

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More