Connect with us
Robor

Știri

O nouă lovitură pentru românii cu datorii! S-a anunțat astăzi!

Indicele ROBOR a înregistrat joi o nouă creștere, ajungând la 1.46%, în creștere cu 16.8% față de ziua precedentă. Un nivel atât de ridicat nu s-a mai înregistrat din data de 5 octombrie 2015.

Vestea este una proastă pentru românii care au credite la bănci. Indicatorul ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat până la 1.11% pe an, ceea ce înseamnă un nivel maxim de la începutul anului trecut.

Robor este influenţat de nivelul de lichiditate din piaţă, iar un indicativ mai mare înseamnă automat dobânzi în creştere, respectiv rate mai mari la bănci.

Reprezentanţii BNR au atras atenţia că viteza de creştere a creditului pentru populaţie raportat la PIB a depăşit pragul de semnal impus de Uniunea Europeană, iar continuarea acestui trend va atrage după sine reducerea gradului de îndatorare al populaţiei,

În ultimele două săptămâni, indicatorul Robor la 3 luni a suferit o majorare de 45%, luând în considerare că în data de 18 septembrie el ajunsese de pragul de 1%. „Probabil nu dinamica pieţei mişcă Roborul, ci alte cauze”, a declarat la Digi24 Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională.

Robor mai mare înseamnă automat dobânzi în creştere, respectiv rate mai mari la bănci.

Citește și: LOVITURĂ! Românii vor plăti RATE mai mari la bănci

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top