Connect with us
Cum poți să câștigi 3000 de EURO de acasă

Știri

O nouă metodă de deturnare a transferurilor bancare face victime în rândul românilor

Poliția Română avertizează cetățenii cu privire la apariția unei noi metode infracționale de deturnare a transferurilor bancare efectuate de societăți comerciale în relațiile de afaceri, în principal prin compromiterea și accesarea neautorizată a conturilor de e-mail.

„Infractorii caută mereu idei pentru a câștiga ilicit bani. O nouă metodă vizează deturnarea transferurile bancare efectuate de către societăți comerciale, în relațiile de afaceri. Schemă infracțională a acestor fapte presupune compromiterea și accesarea neautorizată a conturilor de e-mail ale societăților comerciale, monitorizarea corespondenței purtate de angajații respectivei firme și simularea corespondenței reale, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare cu cea a societății partenere.

Finalitatea poate fi deturnarea transferului de bani către un cont bancar diferit față de cel al beneficiarului, cont controlat de către alți membri ai grupării infracționale”, se arată într-un comunicat.

Poliția recomandă, pentru prevenirea unor astfel de „email fraud”, schimbarea, la un interval de timp regulat, a parolelor de acces în conturile de e-mail folosite în activitatea comercială, precum și folosirea autentificării în doi pași.

Cum te poți feri de deturnarea transferurilor bancare

„Evitați de a răspunde la email-urile în care se solicită schimbarea contului bancar, prin utilizarea funcției de ”replay” și creați un email nou, prin care să solicitați confirmarea acestui fapt. Informați în cel mai scurt timp poliția, în cazul în care societățile comerciale sunt implicate în astfel de cazuri!”, adaugă sursa citată.

 

Articole pe aceeași temă:

Ce se întâmplă cu restituirea taxei auto. Când își vor primi șoferii banii înapoi

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top