Categorii Știri

O nouă pensie în România – Cine va beneficia de acești bani

Pensie nouă pentru români, un proiect de lege va da posibilitatea angajaților să opteze pentru pensia ocupațională. Această face parte dintr-un fond separat creat și denumit „Fondul pensiilor ocupaționale”. Angajații vor putea opta să vireze spre acest cont până la 15% din salariu.

Cine va avea dreptul la noua pensie – Pensia ocupațională

a) participantul a împlinit vârsta de 60 de ani;

b) au fost plătite contribuţii minimum 7 ani;

Citește aici: Anunț despre plata pensiilor, salariilor și majorarea lor. Ministrul muncii a făcut anunțul

c) activul personal este cel putin egal cu suma necesară obţinerii pensiei ocupaţionale minime prevăzute prin normele adoptate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Cum poți adera la noul fond de pensii?

În primul rând angajatorul trebuie să îți ofere această posibilitate, însă este una opțională nu obligatorie. Administratorii care vor gestiona pensia ocupațională vor oferi și o schemă care va fi furnizată angajaților doritori.

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege privind un nou tip de pensie. Acesta reglementează principiile infiinţării schemelor de pensii şi de fonduri de pensii ocupaţionale, dreptul de a propune o schemă de pensii ocupaţionale şi autorizarea acestora.

Potrivit prevederilor proiectului de lege propus de Ministerul Muncii, schemele de pensii ocupaţionale vor fi furnizate de administratori cu consultarea angajaţilor, dreptul de a propune o schemă de pensii ocupaţionale apartinând angajatorului, singur sau prin asociere cu alţi angajatori, scrie Capital.

Anunț despre plata pensiilor, salariilor și majorarea lor. Ministrul muncii a făcut anunțul

Plata și majorarea pensiilor este încă sub semnul întrebării, având în vedere ca bugetul pentru 2019 nu a fost încă adoptat. Ministrul muncii, a ținut să clarifice acest aspect într-o intervenție la România TV.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, dă asigurări că promisiunile din programul de guvernare nu vor rămâne doar promisiuni și că guvernul se ține de cuvânt. Citește despre despre majorarea pensiilor aici.

Acest articol a fost actualizat la: 2019-02-03T15:51:29+02:00 15:51

Vezi comentarii

Share
Scris de
Ioan Adi

Acest site foloseste cookies.

Read More