Connect with us

Știri

O nouă zi cu vreme severă. 7 judeţe se află sub cod portocaliu de ninsori abundente

ANM anunţă că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. Pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pentru Capitală se menţine codul portocaliu de ger, până în 1 martie, la ora 10.00.

UPDATE 10:00 16 curse aeriene înregistreazã miercuri întârzieri de pânã la 60 de minute; nicio cursã nu a fost anulatã

Un număr de 16 curse aeriene înregistrează întârzieri de până la 60 de minute miercuri dimineaţa, generate de necesitatea degivrării aeronavelor, dar nicio o cursă nu a fost anulată, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo.

Pe ambele aeroporturi din Capitală traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă

În cursul dimineţii, 16 curse aeriene au înregistrat întârzieri de până la 30-40 de minute şi, punctual, de până la 60 de minute, generate de necesitatea degivrării aeronavelor înainte de decolare şi/sau de handlingul la sol îngreunat de condiţiile meteo”, susţin reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Până vineri la ora 20.00, este cod portocaliu de vreme rea pentru judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea. Şcolile rămân închise în continuare în Bucureşti şi în unsprezece judeţe, în două dintre acestea, Teleorman şi Ilfov, cursurile fiind suspendate inclusiv vineri.

Circulaţia este oprită miercuri dimineaţă pe A2 şi pe A4, pe 14 drumuri naţionale şi pe 47 de drumuri judeţene, 107 trenuri sunt anulate, iar porturile maritime sunt închise, anunţă centrul Infotrafic. 

Potrivit meteorologilor, se menţine avertizarea cod galben de frig în toată ţara, până joi, la ora 10.00.

”Valul de frig va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger dimineaţa şi noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de rece”, au anunţat meteorologii.

Circulaţie rutieră închisă pe autostrăzile A2 şi A4 şi pe 24 drumuri naţionale

Cea mai rea situație se înregistrează în județul Constanța. Aproape jumătate dintre trenurile anulate miercuri ar fi trebuit să circule în judeţul Constanţa sau să facă legătura dintre acesta şi restul ţării. În judetul Constanta, vântul bate cu până la 70 de kilometri pe oră, iar temperatura resimţită a scăzut, miercuri dimineaţă, la minus 27 de grade Celsius.

Totodată, meteorologii au anunţat că, până miercuri la ora 23.00, este cod galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului şi viscol în Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei.

”Ninsorile vor fi local însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 februarie) şi va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăşi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea”, anunţă meterologii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top