Știri

O polițistă și-a ucis mama și copilul. De ce boală suferea

Tragedie în Gorj după ce o polițistă și-a ucis mama și copilul. Decizia pe care a luat-o după gestul necugetat a fost de a se sinucide. Ce spun specialiștii despre această tragedie.

Femeia a provocat tragedia cu arma din dotarea soțului. Acesta lucra și el în poliție.

Comunicatul Poliției

”Astăzi, în jurul orei 19.00, un polițist, din cadrul Postului de Poliție comunal Mătăsari, a sesizat, prin apel 112, că soția sa, agent de poliție la TF Tg.-Jiu, încadrată în 2006, și-a împușcat mortal mama, în zona toracelui, după care s-a împușcat în cap, folosind pistolul din dotarea acestuia.

Deplasându-se la fața locului, în comuna Bălești, sat Ceauru, județul Gorj, în interiorul locuinței, polițiștii au găsit și un minor, în vârstă de 6 luni, care a fost transportat la spital, cu leziuni în zona capului.

Polițista a fost găsită cazută, lângă ușa de la intrarea în locuință, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia într-o cameră, în pat.

La acest moment, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii acestui evenimet.

Precizăm că polițista a fost testată psihologic ultima dată în luna mai a anului 2017, înainte de a intra în concediu maternal.

Polițistul deținea pistolul la domiciliu, conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuința acestuia, la începutul acestui an.” 

Polițista si-a ucis mama și bebelușul cu arma soțului

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care a comentat la Digi24 cazul polițistei care și-a ucis mama și copilul, iar apoi s-a sinucis. Potrivit acestuia, de cele mai multe ori, oamenii când văd semnele psihozei, oamenii le pun pe seama lăuziei, epuizării, tristeții.

„Deocamdată, prima chestiune pe care aș observa-o e că avem de-a face cu multiple morți suspecte. E prematur ca una să fie catalogată suicid. Dacă e să se confirme ipoteza ta, ne uităm la o situație complet neobișnuită și extremă. Ce anume am în minte? În primul rând, crima suicid imediat după naștere este la capătul absolut extrem al psihopatologiei legate de naștere și de perioada postnatală.

De cele mai multe ori, aceste situații în literatură sunt descrise așa zise psihoze postpartum. Psihoza postpartum este o situație extremă în care și sub influența nașterii, schimbările pot să apară elementele degradării cognitive.

De cele mai multe ori, oamenii când văd semnele psihozei, situație rară, se întâlnește un caz la 2.000 de nașteri, dar când oamenii văd semnele le pun pe seama lăuziei, epuizării, tristeții.

Sunt totuși câteva diferențe clare între depresie postnastală, respectiv psihoza postpartum. Dacă în depresie sau baby blues mamele se plâng că sunt triste, mai labile emoțional, în psihoza postpartum avem schimbări care trebuie să ridice semnale de alarmă, anume schimbările comportamentale prin inhibiție, mamele care devin tăcute, care sunt reci față de copil, care nu se mai îngrijesc, nu știm ce s-a întâmplat în situația asta.

Ce găsesc foarte trist e că în 2018 avem o atitudine față de sănătatea mintală din perioada sarcinii absolut medievală. Nu avem programe de screening, nu avem o intervenție pro activă și detencția problemelor psihologice e cât se poate de frugală. Dacă familia nu este educată, dacă nu există resurse, multe din depresiile postpartum sunt duse ca un fel de gripe și durează mult până ajung la doctor”, a spus specialistul 

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More