Connect with us

Știri

UPDATE: O studenta romanca a murit in accidentul de autocar din Spania

O studenta romanca se numara printre cei decedati in urma accidentului din Spania in care a fost implicat un autocar cu studenti Erasmus, a precizat MAE, la solicitarea News.ro.

O studenta romanca se numara printre cei decedati in urma accidentului din Spania in care a fost implicat un autocar cu studenti Erasmus, a precizat MAE, la solicitarea News.ro.

Consulatul general al Romaniei la Barcelona este in legatura cu familia persoanei decedate si cu autoritatile spaniole competente si va acorda asistenta consulara necesara, a precizat MAE.

Potrivit sursei citate, decesul studentei a fost confirmat de autoritatile spaniole in cursul noptii de luni, ca urmare a procedurilor de identificare a victimelor. Tanara studenta decedata se numeste Veronica Matcovici (23 de ani) si era studenta la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

studenta

Veronica Matcovic. foto:gandul.info

De asemenea, Ministerul de Externe afirma ca reprezentantii consulatului roman au discutat cu directorul teritorial al Serviciilor de Protectie Civila, primele informatii oferit de autoritatile spaniole referindu-se strict la cetatenia persoanelor ranite in accident, printre care nu se aflau si cetateni romani.

Citeste si:Accident in Spania. 14 studenti Erasmus au murit dupa ce autocarul in care se aflau s-a rasturnat pe autostrada

Cel putin 14 persoane au murit dupa ce un autocar cu studenti Erasmus de diverse nationalitati s-a rasturnat duminica pe o autostrada in nord-estul Spaniei. Accidentul cumplit s-a produs in urma ciocnirii cu un alt autovehicul, anunta serviciile de interventie.

Accidentul s-a produs la primele ore ale diminetii in apropiere de orasul-port Tarragona. Potrivit publicației El Mundo, din primele informații se pare că studenții din autocar proveneau din Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Ucraina, dar și din Barcelona.

La bordul autocarului erau 56 de studenti de diverse nationalitati care se intorceau de la un festival din Valencia.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top