Connect with us
Oana Pellea, mesaj emoționant. Ce a scris pe Facebook, în ziua în care Amza Pellea ar fi împlinit 88 de ani

Știri

Oana Pellea, mesaj emoționant. Ce a scris pe Facebook, în ziua în care Amza Pellea ar fi împlinit 88 de ani

Oana Pellea, mesaj emoționant. Fiica marelui actor Amza Pellea a scris pe Facebook câteva cuvinte despre tatăl ei care pe 7 aprilie ar fi împlinit 88 de ani.  Actrița și-a îndemnat prietenii virtuali să-și iubească părinții, mărturisind că ei îi este dor de cei care i-au dat viață în fiecare zi, scrie StiriTV.ro.

Iată mesajul postat de Oana Pellea:

„7 Aprilie 1931 s a născut tata. A petrecut pe pământ doar 52 de ani. De când a plecat mi e dor de el in fiecare zi.

Dacă mai aveți părinți pe pământ lăsați orice aveți de făcut și dați-le un telefon, strângeți-i in brațe, ascultați-i, vorbiți cu ei, întrebați i de tinerețea lor, de visele lor, de dorintele lor, plăngeti și râdeți impreuna cu ei, mangaiati-le sufletul și sărutați-le ochii, aveți grija de ei, îngrijiți-i și multumiți-le ca v-au dăruit VIAȚĂ.

Spuneti-le: TE IUBESC! Va veni timpul când veti spune TE IUBESC către Cer…așa cum fac eu in FIECARE zi a vieții mele de când tata a plecat puțin… deci: Te iubesc,tata!”

Cine a fost Amza Pellea

Născut în Băileşti, Amza Pellea avea şi hotărârea sângelui de machidon, dar şi umorul hâtru specific oltenesc.

Absolvent al IATC şi făcând parte din ceea ce s-a numit „promoţia de aur” a teatrului şi filmului românesc, Amza Pellea a debutat ca actor al teatrului Naţional din Craiova, urmând apoi un parcurs de excepţie, cu numeroase roluri jucate pe cele mai importante scene ale ţării, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie.

Amza Pellea a rămas în conştiinţa publicului mai ales drept genialul creator al personajului Nea Mărin şi cel care l-a întruchipat inegalabil pe Mihai Viteazul, în filmul cu acelaşi nume.

Pe 12 decembrie 1983, când avea doar 52 de ani, Amza Pellea s-a stins din viață, ca urmare a unui cancer pulmonar.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top