Connect with us

Știri

Obsesii – un one woman show despre depresie si literatura, cu Cerasela Iosifescu la ARCUB

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă, în data de 9 aprilie 2016, ora 19:00, la sediul din strada Lipscani, nr. 84-90, premiera spectacolului de teatru Obsesii, un one woman show cu Cerasela Iosifescu

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă, în data de 9 aprilie 2016, ora 19:00, la sediul din strada Lipscani, nr. 84-90, premiera spectacolului de teatru Obsesii, un one woman show cu Cerasela Iosifescu, în montarea regizorului grec Yannis Paraskevopoulos, alături de scenografia și costumele create de Lia Dogaru. Avanpremiera spectacolului va avea loc pe 8 aprilie 2016, de la ora 19:00.

Protagonista acestui one woman show este Cerasela Iosifescu, actriţă a Teatrului Nottara din Bucureşti şi a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Colaborarea dintre Yannis Paraskevopoulos şi Cerasela Iosifescu este una îndelungată, începând cu spectacolul Romeo şi Julieta, în 2005, la Teatrul Naţional din Craiova, şi continuând la același teatru cu Medeea de Euripide, în 2006, şi, recent, în 2015, cu Pescăruşul de Cehov.

Obsesii - Afis Oficial

Textul spectacolului este scris de Claudiu Sfirschi-Lăudat ca o „improvizație liberă” pe marginea unor opere literare semnate de scriitoarea Margarita Karapanou, care s-a luptat întreaga sa viață cu tulburarea maniaco-depresivă. Personajul principal al spectacolului, Lora, reflectă trăirile reale încercate de scriitoare, fiind condusă de autorul textului în fața spectatorului român pentru a povesti experiența unei lumi înfricoșătoare, bântuită de spectrul unei boli oarbe, care nu își alege victimele.

Citeste si: Spectacolul ARCUB „ Cutia Pandorei ” cu Mariana Mihut si Serban Pavlu se joaca la Teatrul Bulandra

Virginia Woolf, Anne Sexton, Edgar Allan Poe, Tennessee Williams şi alţi scriitori de seamă apar ca nişte fantome îndărătul replicilor scurte, ca niște fișe clinice, se amestecă printre rândurile uneori crude, alteori de un umor grotesc, dar mereu pline de speranţa că, odată şi-odată, va veni izbăvirea.

Spectacolul Obsesii va avea o reprezentație și pe data de 10 aprilie 2016, iar în urma apelului făcut de UNITER, încasările obținute se vor duce către Fondul de Solidaritate Teatrală, înființat pentru întrajutorarea artiștilor cu probleme de sănătate și existență.

Biletele pot fi achiziţionate online de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Preţuri: 45 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top