Connect with us
lumea

Știri

Obsesiile geniilor care au schimbat lumea

Geniile care au schimbat lumea au fost la rândul lor tulburați de obsesii greu de suportat. Vezi ce anume i-a întreptat din extaz spre agonie.

Este cunoscut faptul că există o linie subțire între nebunie și genialitate. Majoritatea capetelor luminate care au schimbat lumea nu au reușit să se mențină prea mult timp pe linia de plutire. Iată care au fost obsesiile cele mai tulburătoare ale geniilor planetei.

1.Michelangelo dormea îmbrăcat şi încălţat. Asistentul artistului spunea că ,,Trecea atât de mult timp fără să se descalţe încât atunci când îşi dădea jos bocancii, pielea de pe picioare i se desprindea, ca a unui şarpe”.

2. Salvador Dali a fost convins că este posedat. În 1947, Dali a rugat un călugăr pe numele său Gabriele Maria Berardi să efectueze un ritual de exorcizare. El i-a dat călugărului un crucifix făcut de el, în semn de recunoştinţă.

3. Isaac Newton a fost pasionat și de alchimie. El şi-a dedicat o mare parte din timp încercării de a produce ,,piatra filosofală” despre care credea că are puterea de a transforma alte metale în aur şi de a-i face pe oameni nemuritori.

4.  Nikolae Tesla suferea de o tulburare obsesiv compulsivă. Faimosul inginer şi fizician avea o teroare de germeni şi refuza să atingă orice părea murdar. Altă maine a lui a fost obsesia pentru cifra trei. Înainte de a intra într-o clădire el obişnuia să o înconjoare de trei ori. Se caza doar în camere de hotel a căror număr era divizibil cu trei, iar la fiecare masă folosea 18 şerveţele împărţite în trei grămezi a câte şase bucăţi, iar lumea credea că acesta este nebun.

Sursa foto: forums.episodeinteractive.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top