Știri

OMS: România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa din cauza nevaccinării

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț alarmant. OMS anunță că România și Italia sunt foarte puternic afectate de o maladie care a făcut ravagii pe bătrânul continent încă de la începutul anului.

OMS anunță că România are cel mai mare focar de rujeolă din Europa,  cu 3.400 de cazuri raportate și 17 decese începând cu ianuarie 2017. În acest top, țara noastră este urmată de Italia, care a înregistrat 238 de cazuri doar în prima lună a acestui an.

De altfel, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a avertizat că epidemia se poate răspândi oricând în țările din UE și Spațiul Economic European.

În luna noiembrie, Ministerul Sănătății a anunțat că a achiziționat circa 300.000 de doze de vaccin ROR și îndemna românii, printr-o amplă campanie numită ”Vaccinurile salvează vieți”, să-și imunizeze copiii pentru binele și sănătatea acestora.

Cu toate acestea, OMS a atras atenția că în România și Italia, acoperirea vaccinală naţională prin a doua doză de vaccin este sub pragul de 95% și recomandă luarea unor măsuri pentru a limita răspândirea rujeolei pe teritoriul lor.

Articole similare

Epidemie de rujeola in Romania!

RISC MAXIM DE EXTINDERE! O boala primejdioasa ii ameninta pe romani!

Vezi comentarii

  • De ce nu se spune cati copii mor in Romania din cauza vaccinarii? Au mai inventat un vaccin si vreau sa-l testeze in Romania?

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More